Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliția Română va acorda sprijin polițiștilor cu probleme financiare. Vezi declarațiile șefului IGPR, Petre Tobă

Publicat

Conducerea Poliției Române anunțat că intenționează să se ia măsuri pentru sprijinirea polițiștilor cu probleme financiare, astfel încât să se reducă numărul celor care recurg la sinucidere. Șeful IGPR a precizat și care sunt rezultatele evaluării realizate asupra femeilor polițiste.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a declarat, luni, că şapte poliţişti s-au sinucis anul trecut, unii dintre ei din cauza problemelor financiare şi, pentru prevenirea producerii altor tragedii, vor fi sprijiniţi cei cu dificultăţi de aceeaşi natură.

„Avem peste 30 de poliţişti care nu-şi pot plăti ratele. O să găsim soluţii pentru ca angajaţii Poliţiei Române cu probleme financiare să lucreze, dacă doresc, la structuri care implică un grad de risc ridicat şi care oferă salarii mai mari. Anul trecut s-au sinucis şapte poliţişti. Dacă situaţia lor ar fi fost cunoscută din timp, poate că unii dintre aceştia ar fi fost salvaţi”, a declarat şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Legat de problemele cu care se confruntă unii poliţişti, ministrul Radu Stroe a subliniat faptul că va trebui să existe o evaluare psihologică a tuturor angajaţilor Ministerului de Interne. În consecinţă, se vor face demersuri pentru angajarea unor psihologi, deoarece numărul acestora, la nivelul ministerului, este mult prea mic, a mai precizat Stroe.

Petre Tobă: nu există probleme în Poliţia Română legate de discriminare pe criterii sexuale

În Poliţia Română nu există o tendinţă de discriminare a femeilor. Este concluzia la care a ajuns conducerea Ministerului de Interne, după evaluarea a 70 de sută dintre femeile care poartă uniformă. Cu toate acestea, au fost gândite o serie de măsuri, astfel încât poliţistele să poată anunţa în timp real, direct ministrului, şi nu şefilor ierarhici, problemele apărute.

Dintr-un număr de peste 6.200 de angajate, au rămas în evaluare, din acest punct de vedere, între 8 şi 10 cazuri. Vă reamintim că, în urmă cu trei săptămâni, ministrul Radu Stroe a dispus o serie de controale fără precedent, după ce o poliţistă din Balş, judeţul Olt, şi-a acuzat şeful direct şi pe şeful IPJ Olt de viol şi ameninţare. Cazul nu a rămas fără urmări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax