Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Poliția s-a autosesizat în cazul scandalului imobiliar Parc Residence din Alba Iulia: Posibile fapte de înșelăciune și evaziune

Publicat

Poliția din Alba s-au autosesizat de două ori, în cazul mega scandalului imobiliar de la Alba Iulia. Informația a fost transmisă de reprezentații IPJ Alba, în urma unei solicitări a reporterilor alba24.ro. 

Este vorba despre două sesizări: una pentru posibile fapte de înșelăciune și alta pentru posibile fapte de evaziune fiscală. După ce s-au autosesizat, poliția a înaintat dosarul către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. 

Motivul pentru care dosarul a fost trimis către parchetul instanței superioare, este calitatea de avocat pe care o are Ovidiu Jidveian, au precizat reprezentații IPJ Alba.

De la Alba Iulia, potrivit surselor alba24.ro, dosarul a fost mutat la solicitarea procurorului general al României, la Cluj. Dosarul ar fi ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Ce au transmis reprezentații IPJ Alba, la solicitarea reporterilor alba24.ro

Redăm mai jos răspunsul trimis de reprezentații IPJ Alba, în urma unei solicitări a reporterilor alba24.ro.

”În luna octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba s-au sesizat, din oficiu, cu privire la posibile fapte de înșelăciune, iar dată fiind calitatea de avocat a reprezentantului legal al societății, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru competentă soluționare.

În luna ianuarie 2024 polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba s-au sesizat, din oficiu și cu privire la posibile fapte de evaziune fiscală, iar la sfârșitul lunii ianuarie 2024, ca urmare a unei petiții formulată de o persoană vătămată, polițiștii aceleiași structuri s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de înșelăciune, aceasta urmând să fie înaintată, pentru soluționare, unității de parchet competente”, au transmis polițiștii.

Protest la Alba Iulia: Păgubiții din dosar au tras un semnal de alarmă în fața Tribunalului

Joi, 15 februarie o parte dintre păgubiții din dosar au protestat în fața Tribunalului. În jur de 20 de oameni au ieșit în stradă și au cerut jusitiției să ancheteze cazul și modul în care ei au rămas fără bani.

De asemenea, urmările ”tunului imobiliar” dat de fostul avocat Ovidiu Jidveian se judecă în civil la Tribunalul Alba. Mare parte dintre cei care au cumpărat apartamente sau garsoniere de la Ovidiu Jidveian au ajuns miercuri, 14 februarie, în instanță.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Protest în fața Tribunalului Alba. Păgubiții tunului imobiliar dat de avocatul Jidveian ies în stradă

Este vorba despre un proces în civil, parte din procedura de insolvență în care se află firma Parc Residence Alpha. Administratorul judiciar al firmei în insolvență a emis tabelul preliminar al creanțelor și sumele de bani pe care firma le datorează creditorilor.

Mare parte dintre cei enumerați în tabel nu sunt de acord cu sumele care au fost acceptate și au contestat raportul întocmit de administrator. În acest caz, administratorul judiciar este Jurj Liliana Mariana.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 16.02.2024 at 20:02

    Ce avocat ? Ăsta era suspendat, deci nu mai făcea parte din tagma avocaţilor. Oare cum de îşi bagă nasul Procurorul General al României în aşa ceva ? Să fie un semnal ? Că în Romania cam aşa se procedează, se dau semnale subtile. Şi ca să nu fie şi POliţia părtaşă, iaca s-au sesizat. Tardiv.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax