Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Poliția Siguranță Școlară. Ordinul de înființare a Direcției, semnat de ministrul MAI. Cum va funcționa la nivel local

Publicat

Ordinul de înfiinţare, în cadrul Poliţiei Române, a Direcţiei pentru siguranţă şcolară, a fost semnat de către ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, iar până luni sunt în organizare structurile locale.

Vela a precizat că Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti organizaţi la nivelul Inspectoratului Generale a Poliţiei Române, a Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ.

În Alba, vor fi 5-6 polițiști cu atribuții de siguranță școlară, iar structura locală va fi organizată până luni.

Potrivit ministrului, Poliţia Siguranţa Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul de activitate este legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, cât şi a cadrelor didactice.

„Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolilor, cât şi în proximitatea acestora. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ”, a declarat Vela.

El a precizat că Poliţia Siguranţa Şcolară va coordona toate acţiunile de combatere a infracţionalităţii şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, poliţiştilor de la rutieră, a jandarmilor şi a Poliţiei locale, pentru buna funcţionare a şcolilor în condiţii de siguranţă.

„Totodată, Poliţia Siguranţa Şcolară va coopera cu unităţile de învăţământ şi cu autorităţile locale, în vederea combaterii fenomenului criminogen din şcoli şi va acţiona în comun cu celelalte structuri din cadrul MAI pentru combaterea infracţionalităţii juvenile, a infracţionalităţii organizate, respectiv a traficului de persoane şi a traficului de droguri”, a mai spus ministrul de Interne.

Vela a adăugat că, pentru o bună comunicare cu toţi factorii implicaţi în acest demers, Poliţia Siguranţa Şcolară va colabora cu organizaţiile neguvernamentale, cu conducerea şcolilor, cu autorităţile locale şi cu comitetele de părinţi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax