Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Politicieni din Alba, aruncaţi în lupta pentru parlamentare: Vezi ce candidaţi au scos partidele pentru Camera Deputaţilor şi Senat


Publicat

alegeri

Pregătirile pentru parlamentare au intrat oficial în linie dreaptă, iar, după numeroase mutări politice, rocade și neînțelegeri în interiorul alianțelor, partidele din Alba par să fi oficializat listele cu candidații la Camera Deputaților și Senat. Dacă în PDL Alba, lucrurile sunt clare de aproape o lună, iar candidații fac primii pași în campania electorală, și în USL începe să domnească înțelegerea.

Ultimii care vor comunica listele cu candidați sunt liderii PSD Alba, dar și aici pionii politici încep să-și ocupe locul pe tabla de șah. La solicitarea lui Victor Ponta, Partidul Conservator ar fi cedat Colegiul de deputați Sebeș-Blaj, social-democratului Ovidiu Jidveian, care are acum certitudinea că va intra în cursă. La fel de sigură pare să fie și candidatura lui Nicolae Dobra din partea UNPR, pe Colegiul de Senat Sebeș – Blaj – Ocna Mureș – Aiud, candidatură de altfel confirmată atât de Dobra, cât și de cel care era contracandidatul acestuia, Cornel Suciu.

Singurul colegiu care pare să fie încă râvnit de doi candidați este Cugir – Zlatna, unde, pe lângă candidatul oficial Dan Simedru, și-a mai anunțat candidatura ca independent și liberalul Mihai Nicușor.

UPDATE: Contactat de Alba24.ro, Mihai Nicuşor a declarat că, în urma unor consultări cu conducerea PNL, a hotărât să renunţe la ideea de a candida pentru un post de deputat ca independent şi să rămână în partid. Motivând că scopul politic comun al partidelor din USL este de a învinge, la alegeri, contracandidaţii din PDL, aceste susţine că sprijină propunerile venite din partea PNL, indiferent care sunt acestea. A recunoscut că, iniţial, sprjinit de prieteni, care doreau să adune semnături pentru candidatura sa, ar fi dorit să intre în cursa pentru parlamentare ca independent.

Acestea fiind spuse, iată lista candidaților partidelor politice din Alba pentru parlamentarele din acest an:

PSD Alba

– Ovidiu Jidveian, pentru Colegiul Blaj-Sebeș, Camera Deputaților

– Ioan Dîrzu, pentru Colegiul Apuseni – Teiuș, Camera Deputaților

– Radu Coclici, pentru Colegiul Aiud – Ocna Mureș, Camera Deputaților

– Nicolae Dobra, pe Colegiul  senatorial Sebeș -Blaj – Ocna Mureș – Aiud

PNL Alba

– Călin Potor, pentru Colegiul Alba Iulia, Camera Deputaților

– Teodor Atanasiu, pentru Colegiul Alba Iulia, Senat

– Dan Simedru, pentru Colegiul Cugir – Zlatna, Camera Deputaților

PDL Alba

Ștefan Bardan, pentru Colegiul 1, Alba Iulia – Cugir – Cîmpeni – Teiuș, Senat

– Alexandru Pereș, pentru Colegiul 2 Sebeș – Blaj – Aiud, Senat

– Dorin Nistor, pentru Colegiul 1 Alba Iulia, Camera Deputaţilor

– Clement Negruț, pe Colegiul 2 Sebeș – Blaj, Camera Deputaţilor

– Ionuț Fulea, pe Colegiul 3 Cugir – Zlatna, Camera Deputaţilor

– Sorin Bumb, pe Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureș, Camera Deputaţilor

– Corneliu Olar, pe Colegiul 5 Apuseni – Teiuș, Camera Deputaţilor

PP-DD Alba (listele se finalizează la sfârşitul acestei săptămâni) – propuneri:

– Dorin Şerdean, Colegiul 1 Alba Iulia, Camera Deputaţilor

– Cornel Comşa, Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureş, Camera Deputaţilor

Au mai fost nominalizaţi:

– Radu Roncea, Colegiul 2 Sebeş – Blaj, Camera Deputaţilor

– Ion Marincaş, Mihai Ursa sau Sorin Vasile, Colegiul 3 Cugir – Zlatna, Camera Deputaţilor

– Marin Cenuşă, Colegiul 5 Apuseni – Teiuş, Camera Deputaţilor

– Horaţiu Bibolar, Colegiul 1 Senat.

UDMR Alba

Lorand Kopenetz, Conegiul 1, Alba Iulia – Cugir – Cîmpeni – Teiuș, Senat

Janos Palosy, Colegiul 2, Sebeș -Blaj – Ocna Mureș – Aiud, Senat

Csaba Toth, Colegiul 1, Alba Iulia, Camera Deputaţilor

Daniel Szabo, Colegiul 2, Sebeș – Blaj, Camera Deputaţilor

Krisztian Kovats, Colegiul 3, Cugir – Zlatna, Camera Deputaţilor

Gheorghe Levente Kerekes, Colegiul 4, Aiud – Ocna Mureș, Camera Deputaţilor

Attila Szucs, Colegiul 5, Apuseni – Teiuș, Camera Deputaţilor.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Pilu

  joi, 25.10.2012 at 18:36

  Sunt ,,batuti in cuie ” candidatii de pe listele de partid ?
  Daca da, va rog sa ne spuneti stimati candidati, ce parere aveti domniile voastre despre traseismul politic. Doriti sa fie interzis prin lege sau considerati ca poate migra orice politician odata ales, la ce partid doreste ? Pentru ca multi alegatori s-au considerat inselati de politicienii care au migrat la alte partide, tinand cont numai de interesele lor particulare, fara sa tina seama si de cei care i-au ales, doresc sa fie interzis prin lege traseismul politic. Politicianul care a demisonat din partidul din care a fost ales ca parlamentar, sa fie demis imediat din Parlamentul Romaniei iar in colegiul din care a fost ales sa se faca noi alegeri iar el sa nu mai poata candida decat dupa 5 ani . Este doar o mica parere pentru asanarea morala a clasei politice romanesti .Sunt convins ca portalul de stiri Alba 24 va poate transmite convingerile d-voastra despre acest subiect si nu numai.

 2. Bancila Ady

  joi, 25.10.2012 at 19:54

  Ce veti face pentru eradicarea poluarii Sebesului. Ca ne sufocam si ne betegim de cancer. Mor sebesenii de Kancer pe rupte!
  Sau doar veti planta TRANDAFIRI, in tufe de cate 1 sau 3 ?

 3. Partid

  vineri, 26.10.2012 at 08:02

  Vai de capul lor de rozatori de OASE !!!! Vorba Romanului LUCRU SLABE !!! Ajung sus isi fac propriile interese si ATAT. DESTEPTATI-VA NATIUNE !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 122 cazuri COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 122 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise marți, 20 octombrie, de DSP Alba. 

În total numărul de persoane infectate până în acest moment în județul Alba a ajuns la 3591. 1511 persoane au fost declarate vindecate, și s-au înregistrat 107 decese cauzate de COVID-19, în județul Alba.

Luni, în Alba au fost prelucrate 1007 probe (655 la DSP si 352 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 94203

PRECIZARE Din cele 122 de noi cazuri identificate în ultimele 24 de ore pe teritoriul judetului Alba, 24 provin din doua focare identificate în doua centre sociale de tip rezidențial. În primul centru, aflat pe raza localitații Ocna Mures, unde focarul a izbucnit în week-end și unde s-a continuat testarea, au mai fost identificate încă 19 persoane pozitive pe langa cele 6 testate pozitiv în zilele anterioare. Al doilea focar a fost identificat într-o casa de tip familial din Aiud și cuprinde 6 persoane.

Lista localităților în care au fost identificate cazurile (20 octombrie):

Abrud 2

Aiud 15

Alba Iulia 32

Baia de Arieș 2

Blaj 11

Bucium 1

Câmpeni 2

Cigud 1

Ciuruleasa 1

Cugir 6

Cut 2

Ighiu 2

Meteș 1

Ocna Mureș 22

Sântimbru 1

Săsciori 3

Sebeș 12

Sohodol 1

Șpring 1

Teiuș 1

Unirea 1

Vințu de Jos 1

Zlatna 1

Până luni, erau raportate 59 cazuri noi în ultimele 24 de ore (3.469 în total), 1.487 persoane vindecate de la începutul pandemiei, 106 decese în total, 9.3196 teste prelucrate (387 de probe, la SJU, în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mădălina Vesa, medic de familie din Alba Iulia: ”Noi, medicii de familie, dar și DSP-ul vom claca curând”. Mesaj pentru pacienți

Publicat

Mădălina Vesa, medic de familie din Alba Iulia, a postat pe contul ei de Facebook o serie de recomandări pentru pacienți și a tras totodată câteva semnale de alarmă în privința epidemiei de coronavirus și a modului în care a fost și este gestionată de autorități. 

Aceasta le cere pacienților să țină legătura cu medicii de familie și să anunțe din timp dacă au simptome pentru a nu risca agravarea lor.

Totodată, medicul de familie spune că ”guvernul nu a fructificat starea de urgență” prin modificări legislative care să asigure un circuit mai puțin birocratic pentru pacienți și afirmă că în prezent medicii triază cazurile inclusiv în cazul testării: ”Nu mai trimitem la teste decât simptomaticii”.

”De acum, totul depinde doar de noi, nu mai putem aștepta nimic de la stat, că s-au depășit cazurile când se mai putea face ceva (…) Noi, medicii de familie, dar și DSP-ul vom claca curând. Pentru că hârtiile ne vor îngropa” – Mădălina Vesa, medic de familie, Alba Iulia.

Postarea acesteia:

”Dragi pacienți! Vă rog să respectați și să luați toate măsurile de protecție. În fiecare zi am pacienți simptomatici. Vă rog să ne dați mesaj în cazul în care aveți simptome, indiferent care ar fi acestea.

Nu stați acasă de frica spitalului, că putem regreta mai târziu. Nu vă trimitem la internare dacă simptomele nu sunt serioase.

Știm să gestionăm cazurile ușoare și medii la domiciliu și în funcție de patologia pacientului nostru și evoluția zilnică, vom putea să vă dăm cel mai bun sfat referitor la momentul internării.

În acest moment sunt pline spitalele, așa că vom face triajul cât se poate de serios. Pun accent pe acest lucru pt că astăzi am aflat că o cunoștință de-a mea a murit (acum 2 săpt) de covid pt că a refuzat să meargă la spital și când s-a dus era deja muribundă (într-o insuficiență respiratorie extrem de mare încât trebuia intubată, cred că a decedat în ziua când a fost dusă la spital).

Nu mai trimitem la testare decât simptomaticii. Pt. cazurile ușoare, medii, sincer nici nu aș mai avea nevoie de testare (semnele sunt foarte sugestive), dar din cauza faptului că am nevoie de deciziile de izolare de la DSP pt eliberarea concediilor medicale (de fapt nu doar pt concediu medical se dă aceasta izolare), am nevoie de această testare.

În Occident, orice medic de familie poate să elibereze concediul medical fără nici un act adițional. Ei nici măcar nu au formulare speciale așa cum avem noi. Este suficent o foaie A4 în care medicul specifică durata concediului – durata unde nu exista limită de zile așa cum avem noi.

Din cauza legislației extrem de proaste, medicul de familie din România este constrâns. Sperăm ca cei din MS/CNAS să facă modificarile necesare în legislație (din martie până în august au avut suficient timp) astfel încât să pregătească acest val de îmbolnăviri și să putem prelua noi , medicii de familie, fără probleme, cazurile ușoare și medii. Din păcate nu s-a întâmplat acest lucru.

În consecință, noi, medicii de familie, dar și DSP-ul vom claca curând. Pentru că hârtiile ne vor îngropa.

Alba a ajuns la peste 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, fiind pe locul 1 pe țară. Curând vom ajunge la 1 la mie… Pt că nu se va mai putea testa (nici nu mai conteaza motivul).

Și vom fi în situația când știu că pacientul x are covid, dar nu îi pot elibera concediul medical necesar pt că nu am o hârtie, care hârtie se eliberează doar în urma testării. Suntem într-un cerc vicios.

Dacă în martie felicitam guvernul și DSP-ul pt deciziile cât se poate de bune luate la acea vreme… sperăm ca și MS și CNAS să continuie cu modificări legislative astfel încât să ne facem meseria la adevărata ei valoare și să ne ajutăm pacienții (pt că era evident că nu putem trăi prea mult în stare de urgență – dar, din pacate, acea perioadă de urgență nu a fost fructificată deloc, nu au făcut modificările cerute de noi, medicii de familie, ca să existe un circuit mai facil pt pacient).

N-am nici cea mai vagă idee ce se va întâmpla. Dar insist asupra mesajelor către noi. Vă vom răspunde în funcție de gravitatea cazului. Vorbim la telefon tot timpul, scriem tot timpul, la cabinete consultăm.

Per total, suntem pe baricade 12 ore/zi sau și mai mult, inclusiv sâmbăta și duminica. Doar să ne înțelegeți că trebuie să prioritizăm cazurile, că nu vă vom putea răspunde în timpul dorit de d-voastră.

Dacă vă răspundem sec, enumerăm ce trebuie făcut fără prea multă vorbărie, să nu considerați că nu avem chef… ci pur și simplu nu mai avem voce sau nu mai avem timp de scris. Folosec pluralul pt că știu că scriu și în numele unor colegi de-ai mei, medici de familie.

De acum, totul depinde doar de noi, nu mai putem aștepta nimic de la stat, că s-au depășit cazurile când se mai putea face ceva.

PS: măcar în al 12-lea ceas, dorim din partea autoritaților respect. O vorbă bună. Că mai mult, se pare că nu merităm. Sper să nu ajungem să fim “vinovații de serviciu” (avem o istorie în spate… de aceea și scriu aceste rânduri, pt a le reciti peste o lună sau peste un an). Această frază doar cunoscătorii o înțeleg” a scris aceasta pe contul ei de Facebook.

Foto: Facebook Madalina Vesa

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrări pe Autostrada A1 între Sibiu și Sebeș: se circulă doar pe o bandă. Trafic rutier restricționat și pe Valea Oltului

Publicat

Poliția Română a anunțat că s-au impus restricții de circulație pe autostrada A1 pe raza localității Săliște județul Sibiu. Restricțiile sunt impuse pentru intervalul orar 09:00-15:00.

Potrivit Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, pe autostrada A1 Deva – Sibiu, între km 275 – 277, raza localității Săliște, jud Sibiu, pe sensul de deplasare Sibiu – Deva, va fi restricționată banda II din cauza unor lucrări, în intervalul orar 09:00-15:00.

Astfel, circulația se va desfășoară doar pe o bandă pentru a permite efectuarea unor  lucrări.

Din cauza unor lucrări și  pe Valea Oltului se circulă astăzi cu dificultate. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, astăzi, în funcţie de condiţiile meteorologice, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se vor executa lucrări care vor afecta traficul rutier după cum urmează:

– DN 7 km 184+000 – km 186+000, pe raza localităţii Gura Văii se lucrează la reparaţii asfaltice între orele 07:00 -18:00. Se circulă pe 1/2 din cale dirijat de piloţi de circulaţie;

– DN 67 km 162+000 – 170+000 pe raza localităţilor Negruleşti – Bârlogu se lucrează la reparaţii asfaltice între orele 07:00 – 18:00. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe 1/2 cale dirijat de piloţi de circulaţie;

– DN 7 km 220 + 600 – 221+000 pe raza localităţii Tuţuleşti se lucrează turnare beton în vederea montării unui parapet metalic, între orele 08:00 – 18:00. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe 1/2 cale dirijat de piloţi de circulaţie doar când se toarnă beton;

– DN 7 km 232+180 – 232 +500, pe raza localităţii Câineni se lucrează la montarea parapetului metalic între orele 08:00 – 17:00. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe 1/2 din cale dirijat de piloţi de circulaţie.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte semnificaţia semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 250 de persoane amendate în Alba pentru că nu aveau mască pe stradă sau o purtau necorespunzător, în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore au fost depistate 269 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. Au fost aplicate amenzi de peste 7.500 de lei, transmite IPJ Alba.

Potrivit sursei citate, în cadrul acțiunilor de control au fost verificate 85 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 137 de mijloace de transport, din care 70 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.676 de persoane.

Echipele de control au depistat  269 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 7.580 lei.

În municipiul Alba Iulia a fost organizată o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 18 societăți comerciale, 50 de mijloace de transport și au fost legitimate 104 persoane.

Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, din care 28 pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Abrud polițiștii au verificat 15 societăți comerciale, au legitimat 68 de persoane și au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 210 polițiști, polițiști locali, jandarmi precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

”Stimați cetățeni, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Polițiștii vor efectua, zilnic, verificări, pentru binele tuturor, iar în cazul în care vor constata abateri de la normele privind măsurile de protecție, vor lua măsuri”, transmite IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate