Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițist american, ucis la Detroit cu un pistol-mitralieră fabricat la Cugir. Primele indicii ale anchetatorilor

Publicat

Un polițist american a fost ucis la Detroit (SUA) cu o armă ce ar fi de proveniență românească, fiind fabricată la Cugir. Cercetările sunt în desfășurare.

Este vorba despre un pistol-mitralieră fabricat la Cugir, o armă ce a ajuns în mâinile unui tânăr în vârstă de 19 ani, potrivit antena3.ro.

Polițistul era implicat într-un schimb de focuri în partea de vest a orașului Detroit, când doi agenți l-au somat să nu mai tragă. Doar că agresorul a tras asupra polițiștilor și astfel l-a omorât pe unul dintre ei.

Anchetatorii încearcă să afle cum a fost adus pistolul-mitralieră în Statele Unite ale Americii. Deși prima ipoteză a fost traficul de arme, există și indicii că ar fi fost totuși importată legal din România de un dealer american. Arma nu a fost însă înregistrată peste ocean, mai scrie sursa citată.

sursa foto: Detroit News

sursa foto: Detroit News

Un purtător de cuvânt al Poliţiei Detroit a spus că arma cu care a fost ucis ofiţerul este variantă românească a puştii sovietice AK-47, potrivit unei analize a armelor realizate de Gunivore, un site web de arme online, scrie adevărul.ro.

Pistolul-mitralieră AK-47 Draco este fabricat în România, la Cugir şi este descris de experţi ca fiind o armă puternică, zgomotoasă, care poate face inutile vestele antiglonţ, potrivit sursei citate.

Detroit este orașul cu cea mai mare comunitate de români din Statele Unite ale Americii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax