Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Șoferi mai fericiți: Un polițist bine plasat și două sensuri unice au deblocat traficul spre șoseaua de centură din Alba Iulia


Publicat

Începând de marţi, circulaţia pe străzile Mărăşeşti şi Bucureşti din municipiul Alba Iulia se desfăşoară în regim de sens unic. Administraţia locală a hotărât recent amplasarea acestor indicatoare temporare pe arterele care duc spre şoseaua de centură a municipiului pentru a fluidiza traficul cauzat de lucrările în curs de executare a pasajului de cale ferată din Partoş.

A fost necesară o lună pentru ca autoritățile locale să găsească o soluție de evitare a blocajelor pe singura arteră din oraș ce face legătura cu șoseaua de centură.

Deşi, iniţial, conducătorii auto au fost derutaţi de noile indicatoare, deplasarea pe cele două străzi este considerabil fluidizată, cu excepția intersecției dintre strada Mărășești şi Bd. Tudor Vladimirescu, unde prezența unui polițist ar fi ușurat circulația pentru cei care vor să vireze la stânga, spre zona centrală a orașului. Polițistul a apărut a doua zi, iar problema din intersecția respectivă a fost rezolvată.

Marţi a fost prima zi în care deplasarea autovehiculelor pe străzile Mărăşeşti şi Bucureşti s-a desfăşurat în sens unic. Aşa cum menţionam într-un material anterior, cele două sensuri vor fi reglementate astfel: pe strada Mărășești, dinspre şoseaua de centură, până la intersecția cu strada Gheorghe Doja și pe strada București, de la intersecția cu strada Trandafirilor până la trecerea de cale ferată.

Şoferii care s-au deplasat marţi spre şoseaua de centură au avut surpriza de a vedea că circulaţia se desfăşoară mult mai uşor decât în săptămânile trecute, iar timpul în trafic este subtanţial redus.

Măsurile aplicate de administraţia locală, după o lună de la interzicerea traficului pe pasarela de la Partoș par a avea efecte pozitive, în ciuda faptului că, aşa cum era de aşteptat, unii şoferi nerăbdători ignoră semnele de circulaţie, deplasându-se pe ambele sensuri.

Singurii care au mai fost iertați pentru accesul din sens invers, pe cele două străzi, sunt riveranii, iar poliţiştii rutieri sunt prezenţi în zonă pentru a dirija autovehiculele. A doua zi după modificarea sensurilor de circulație, zeci de mașini din alte județe căutau prin toate părțile orașului o cale de ieșire spre șoseaua de centură, deoarece la intersecția străzii București cu Bd. Ferdinand nu există niciun indicator care să arate rutele de urmat.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Petrescu

  marți, 30.08.2011 at 15:03

  Daca ar mai pune un mini sens giratoriu la Marasesti x Vladimirescu ar fi si mai bine.

 2. albaiulianul

  marți, 30.08.2011 at 17:16

  Ati fost in jurul orei 16,00 pe acele strazi?? Infernal,se circula…

  • moderatorul de serviciu

   marți, 30.08.2011 at 17:29

   am fost la 15,00. O sa mergem maine la 16-16,30

   • albaiulianul

    marți, 30.08.2011 at 19:41

    Pai fiti si voi profesionisti,mergeti la ore de varf…iar la intrare pe str T Vladimirescu nu era nici un agent de politie…s-a creat un blocaj de nedescris…

    • moderatorul de serviciu

     marți, 30.08.2011 at 22:10

     @albaiulianul, acolo da, ai dreptate, era previzibil sa se intample asa. Si cand am facut documentarea, a fost destul de greu sa o luam la stanga, catre centru. Am scris si in articol. Acolo ar trebui un politist sau un semafor.

 3. jean

  miercuri, 31.08.2011 at 06:56

  nu semafor…un sens giratoriu,pentru-că nu este decît o trecere de pietoni care se poate muta cu 20-30 m şi toată lumea ar fi mulţumită !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT rutier pe DN1 Teiuș – Alba Iulia. Un bărbat a fost rănit după o depășire prin triplare

Publicat

Un bărbat a fost rănit într-un accident rutier petrecut miercuri dimineața pe DN1 lângă Teiuș. Era pasager într-o mașină al cărei șofer încerca să depășească un autovehicul, însă alt conducător auto a intrat și el în depășire, fără să se asigure.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 12 august, în jurul orei 6.30, pe Drumul Național 1, la km 395, în afara orașului Teiuș, județul Alba, un tânăr de 25 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism, din direcția Teiuș spre Alba Iulia, nu s-ar fi asigurat corespunzător la începerea manevrei de depășire și a intrat în coliziune cu un autovehicul, condus de un bărbat de 50 de ani, din Ocna Mureș, care era angajat în efectuarea unei depășiri regulamentare.

În urma accidentului rutier, un pasager din cel de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Ambele mașini implicate în accident circulau pe sensul spre Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Persoanele care nu au cotizat suficient pentru pensie vor putea să-și achite contribuțiile pentru o perioadă de 6 ani. CONDIȚII

Publicat

Persoanele care nu îndeplinesc condiția stagiului minim de cotizare pentru a accede la o categorie de pensii vor putea avea posibilitatea să contribuie la sistem. Acestea vor putea plăti contribuțiile de asigurări sociale pe o perioadă de 6 ani anterioară datei încheierii contractului de asigurare socială se arată într-un proiect de ordonanță pus în dezbatere publică marți pe siteul Ministerului Muncii și Protecției Sociale

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, publicat de Ministerul Muncii, prin derogare de la prevederile legii, „persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre UE sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale”.

Vezi AICI documentul publicat de Ministerul Muncii

Proiectul mai prevede că până la data de 1 septembrie 2021, persoana care îndeplinește condițiile poate încheia un contract de asigurare socială în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă, pensiei anticipate sau pensiei anticipată parțială.

Contractul de asigurare socială se încheie între persoana interesată şi casa teritorială de pensii competentă, în funcție de domiciliul sau reşedinţă persoanei.

Vezi și Noi prevederi pentru pensionarii cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani, în proiectul Legii Salarizării. Ce alegere pot face

Condiții pentru solicitanți

La încheierea contractului de asigurare socială, solicitantul completează o declaraţie, din care să reiasă că, în perioada înscrisă în contractul de asigurare socială pentru care se solicită asigurarea trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulative:

a) nu a avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau în alte sisteme neintegrate acestuia;

b) nu a avut obligaţia asigurării în sistemul public de pensii;

c) la data încheierii contractului de asigurare socială nu are calitatea de pensionar.

Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuţiei de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în perioada cuprins între data împlinirii vârstei de 18 ani şi data încheierii contractului de asigurare socială.

„În situații excepționale, determinate de distrugerea, degradarea sau pierderea carnetului de muncă, declarate în condițiile legii, angajatorul/angajatorii a/au încetat activitatea și/sau dacă arhiva acestuia/acestora nu mai poate fi identificată, perioadele prevăzute pot fi valorificate pe baza informațiilor, respectiv datelor preluate din carnetele de muncă, existente în arhiva electronică creată în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, cu modificările și completările ulterioare.

Arhiva electronică cuprinde atât datele preluate din carnetele de muncă cât și carnetele de muncă scanate”, mai prevede proiectul de ordonanță de urgență.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat oprit în trafic la Cugir, a prezentat un permis de conducere maghiar, fals. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

politie, IPJ, masina politie, girofar, politie ziua

La data de 11 august 2020, în jurul orei 13.20, polițiștii rutieri din Cugir au oprit, pentru control, pe strada Râul Mic din Cugir, un autoturism, condus de un bărbat, de 47 de ani, din comuna Popești, județul Bihor.

La control, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile maghiare, însă, din primele verificări efectuate de polițiști, se presupune că documentul ar fi fals, întrucât bărbatul nu figurează în bazele de date ca fiind posesorul uni permis de conducere.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și uz de fals.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Școala Primară din satul Târsa, comuna Avram Iancu, va fi reabilitată printr-un proiect de peste 1,1 milioane de lei

Publicat

Școala Primară din satul Târsa, comuna Avram Iancu, va fi reabilitată și modernizată printr-o investiție de peste 1,1 milioane de lei.

Lucrările se vor derula pe parcursul a 4 ani, având în vedere ca execuţia acestora nu va afecta orele de curs.

Primăria Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Reabilitare Școală Primară Târsa pentru activități recreative în satul Târsa, comuna Avram Iancu”.

Valoarea totală estimată este de 1.103.674,36. 

Potrivit documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, construcţia studiată a fost realizată în perioada anului 1964. Ulterior s-a mai executat o extindere. Clădirea are un regim de înălţime P cu structura de rezistenţă alcătuită din:

– fundaţii continue din zidărie de piatră pe zona veche şi din beton pe zona extinderii ulterioare;

– pereţi portanţi din zidărie de cărămidă, fără sâmburi şi centuri de beton armat, pe zona veche şi din zidărie de BCA pe zona extinderii;

– planşeu pe structură din lemn peste parter pe zona veche şi din beton armat pe zona extinderii;

– acoperiş de tip şarpantă din lemn, cu învelitoare din tablă.

Potrivit documentului citat, obiectivul principal al lucrărilor de reabilitare îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Se dorește dezvoltarea unui sistem de educație pe plan local care să asigure creșterea ocupabilității, adaptabilității și mobilității forței de muncă. Se mai urmărește eficientizarea modalitătii de organizare a actului educațional și creșterea gradului de implicare a populației școlare, prin crearea de condiții optime în cadrul Școlii primare.

 

Realizarea lucrărilor de interventie mai au drept scop creșterea performanței energetice a clădirii, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire și iluminat, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior.

 

Compartimentare propusă:

– sală de clasă – 48,92 mp

– direcțiune – 12,28 mp

– hol – 4,82 mp

– coridor – 84,61 mp

– sală de activități – 46,51 mp

– sală de clasă – 46,40 mp

– sală de clasă – 29,45 mp

– hol – 14,16 mp

– sală de clasă – 51,46 mp

– cancelarie – 11,94 mp

– centrală termică – 9,93 mp

– hol – 4,38 mp

– grup sanitar – 6,67 mp

– grup sanitar băieți – 12,58 mp

– hol – 8,72 mp

– grup sanitar fete – 15,21 mp

– hol acces – 15,57 mp

Investitia se va derula pe parcursul a 4 ani calendaristici (48 de luni) având ȋn vedere ca execuţia lucrărilor să nu afecteze orele de curs.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate