Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Șoferi mai fericiți: Un polițist bine plasat și două sensuri unice au deblocat traficul spre șoseaua de centură din Alba Iulia

Publicat

Începând de marţi, circulaţia pe străzile Mărăşeşti şi Bucureşti din municipiul Alba Iulia se desfăşoară în regim de sens unic. Administraţia locală a hotărât recent amplasarea acestor indicatoare temporare pe arterele care duc spre şoseaua de centură a municipiului pentru a fluidiza traficul cauzat de lucrările în curs de executare a pasajului de cale ferată din Partoş.

A fost necesară o lună pentru ca autoritățile locale să găsească o soluție de evitare a blocajelor pe singura arteră din oraș ce face legătura cu șoseaua de centură.

Deşi, iniţial, conducătorii auto au fost derutaţi de noile indicatoare, deplasarea pe cele două străzi este considerabil fluidizată, cu excepția intersecției dintre strada Mărășești şi Bd. Tudor Vladimirescu, unde prezența unui polițist ar fi ușurat circulația pentru cei care vor să vireze la stânga, spre zona centrală a orașului. Polițistul a apărut a doua zi, iar problema din intersecția respectivă a fost rezolvată.

Marţi a fost prima zi în care deplasarea autovehiculelor pe străzile Mărăşeşti şi Bucureşti s-a desfăşurat în sens unic. Aşa cum menţionam într-un material anterior, cele două sensuri vor fi reglementate astfel: pe strada Mărășești, dinspre şoseaua de centură, până la intersecția cu strada Gheorghe Doja și pe strada București, de la intersecția cu strada Trandafirilor până la trecerea de cale ferată.

Şoferii care s-au deplasat marţi spre şoseaua de centură au avut surpriza de a vedea că circulaţia se desfăşoară mult mai uşor decât în săptămânile trecute, iar timpul în trafic este subtanţial redus.

Măsurile aplicate de administraţia locală, după o lună de la interzicerea traficului pe pasarela de la Partoș par a avea efecte pozitive, în ciuda faptului că, aşa cum era de aşteptat, unii şoferi nerăbdători ignoră semnele de circulaţie, deplasându-se pe ambele sensuri.

Singurii care au mai fost iertați pentru accesul din sens invers, pe cele două străzi, sunt riveranii, iar poliţiştii rutieri sunt prezenţi în zonă pentru a dirija autovehiculele. A doua zi după modificarea sensurilor de circulație, zeci de mașini din alte județe căutau prin toate părțile orașului o cale de ieșire spre șoseaua de centură, deoarece la intersecția străzii București cu Bd. Ferdinand nu există niciun indicator care să arate rutele de urmat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Petrescu

    marți, 30.08.2011 at 15:03

    Daca ar mai pune un mini sens giratoriu la Marasesti x Vladimirescu ar fi si mai bine.

  2. albaiulianul

    marți, 30.08.2011 at 17:16

    Ati fost in jurul orei 16,00 pe acele strazi?? Infernal,se circula…

    • moderatorul de serviciu

      marți, 30.08.2011 at 17:29

      am fost la 15,00. O sa mergem maine la 16-16,30

      • albaiulianul

        marți, 30.08.2011 at 19:41

        Pai fiti si voi profesionisti,mergeti la ore de varf…iar la intrare pe str T Vladimirescu nu era nici un agent de politie…s-a creat un blocaj de nedescris…

        • moderatorul de serviciu

          marți, 30.08.2011 at 22:10

          @albaiulianul, acolo da, ai dreptate, era previzibil sa se intample asa. Si cand am facut documentarea, a fost destul de greu sa o luam la stanga, catre centru. Am scris si in articol. Acolo ar trebui un politist sau un semafor.

  3. jean

    miercuri, 31.08.2011 at 06:56

    nu semafor…un sens giratoriu,pentru-că nu este decît o trecere de pietoni care se poate muta cu 20-30 m şi toată lumea ar fi mulţumită !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax