Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Poliţist de la Biroul de Investigare a Fraudelor din Mediaş, trimis în judecată de DNA, pentru fapte de corupţie

Publicat

Procurorii DNA au reuşit să documenteze activitatea infracţională a unui alt angajat  din sistemul public, ale cărui activităţi ilegale intră în categoria faptelor de corupţie. Este vorba despre un ofiţer din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, Biroul de Investigare a Fraudelor, acuzat că a efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii de foloase materiale.

Procurorii au arătat că „în perioada 2008–iulie 2011, inculpatul Dumitru Banciu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, prin încălcarea reglementărilor legale referitoare la incompatibilităţi, prevăzute în Statutul poliţistului, a efectuat acte de comerţ în numele unei societăţi comerciale unde soţia sa avea calitatea de acţionar şi administrator în drept. Concret, Baciu Dumitru s-a implicat personal în activitatea acestei firme, cu profil în domeniul panificaţiei şi patiseriei, în sensul că se ocupa de plata sau angajarea salariaţilor, de relaţia cu furnizorii sau cu beneficiarii mărfurilor, cât şi cu unitatea bancară unde societatea comercială respectivă îşi avea deschise conturi. În această situaţie, ofiţerul de poliţie avea specimen de semnătură la bancă, astfel că efectua plăţile bancare în numele firmei soţiei sale.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Curţii de Apel Alba Iulia”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax