Connect with us
Publicitate

AIUD

Polițist de la Penitenciarul Aiud, condamnat. A condus beat și a provocat un accident rutier. Ce pedeapsă a primit

Publicat

aiud penitenciar

Un polițist de penitenciar al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost condamnat la închisoare cu amânare după ce a condus beat și a provocat un accident rutier. 

Pentru fapta sa, în data de 6 iunie 2022, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat în primă instanță pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Motivarea magistraților a fost făcută public, fiind disponibilă pe rejust.ro.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, ”în data de 11 septembrie 2021, ora 06:53, organele de poliție au fost anunțate prin serviciul SNUAU 112, despre faptul că a avut loc un accident de circulație soldat cu pagube materiale.

În baza sesizării, organele de poliție s-au deplasat  și au găsit autoturismul marca Skoda proprietatea suspectului și au stabilit că acesta, în timp ce conducea autoturismul pe direcția de mers Aiud – Ciumbrud, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj la dreapta, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul marca Opel, proprietatea numitei (…) autoturism aflat în staționare.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a adormit la volanul autoturismului”, se arată în motivarea instanței.

”Organele de poliție au procedat la testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto rezultând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat (ora 07:05), motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Aiud unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Din buletinul de analiză toxicologică alcoolemie întocmit de Serviciul Județean de Medicină Legală Alba, a reieşit că alcoolemia numitului a fost de 1,84 gr. ‰ alcool pur în sânge, la prima probă, ora 07:15 și, respectiv, 1,69 gr. ‰ alcool pur în sânge, la cea de-a doua probă, ora 08:15”, se mai arată în motivarea instanței.

Agentul de penitenciar și-a recunoscut vina.

”Prin raportare la cele prezentate, în special valoarea ridicată a alcoolemiei şi faptul că funcţia de poliţist trebuia să îl facă să conştientizeze consecinţele unui asemenea comportament infracţional, instanța va stabili în sarcina sa pedeapsa de un an şi 6 de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au notat magistrații din Aiud.

Drept urmare, pedeapsa finală pentru polițistul de peniteciar a fost de un an și șase luni de închisoare cu amânare, pe un termen de supraveghere și obligat la plata a 725 de lei cu titlul cheltuieli de judecată.

Decizia magistraților din Aiud nu este definitivă și poate fi atacată în apel în termen de zece zile de la comunicare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax