Connect with us
Publicitate

BLAJ

Polițist din Alba, condamnat după ce a falsificat semnătura unui martor, într-un dosar de droguri. Ce pedeapsă a primit

Publicat

Un polițist din Blaj a fost condamnat de instanța de judecată pentru fals intelectual, după ce a falsificat semnătura unui martor, pe un proces verbal într-un dosar de consum de droguri. 

Fapta pentru care Dumitru M., agent de poliție al Poliției Municipiului Blaj, a fost condamnat s-a petrecut la jumătatea anului 2019, însă o condamnare în instanță a venit abia pe 9 iulie 2021.

De asemenea, în urma condamnării în instanță, motivarea magistraților a fost făcută public, motivare în care este detaliat cum polițistul din Blaj a falsificat semnătura martorului.

Mai mult de atât, după o expertiză criminalistică realizată în data de 9 martie 2020, de către IPJ Alba, în care s-a constatat că nu se poate stabili dacă semnătura de pe procesul verbal a fost făcută de către martorul în cauză, s-a dispus o soluție de renunțare la urmărirea penală față de polițist.

Însă, în data de 1 septembrie 2020, magistrații din Blaj au desființat soluția de renunțare la urmărirea penală și au dispus trimiterea cauzei la procuror pentru completarea urmării penale.

După o altă expertiză realizată la Cluj s-a stabilit că semnătura de pe procesul verbal nu a fost realizată de martorul din cauză.

Atunci, în urma expertizei din Cluj s-a pus în mișcare acțiunea penală față de polițist.

În cele din urmă polițistul a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Ce s-a întâmplat

”În drept, fapta inculpatului Dumitru M., care la data de 30.06.2019, în calitate de agent de poliție, a consemnat în mod neadevărat în procesul verbal de constatare a infracțiunii împrejurarea că martorul (…)., inițial martor asistent în cauză a fost prezent la data de 30.06.2019 la sediul Poliției municipiului Blaj, cu ocazia constatării de către organele de cercetare penală din cadrul acestei instituții a infracțiunii ce a făcut obiectul dos.nr.48/D/2019 ( o infracțiune de trafic de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept privind pe (…)),contrafăcând totodată semnătura acestuia, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de fals intelectual, prev. de art.321 alin.1 Cod penal”, se arată în motivarea instanței din Blaj.

Mai exact, în procesul verbal polițistul a scris că martorul în cauză a fost prezent la sediul poliției din Blaj și a falsificat semnătura pe document a bărbatului ce avea calitatea de martor.

Ce pedeapsă a primit

În urma acordului de recunoaștere încheiat între polițist și procuror, magistrații Judecătoriei Blaj l-au condamnat pe acesta, pentru infracțiunea de fals intelectual, la pedeapsa de 8 luni de închisoare cu amânare.

De asemenea a mai fost obligat la plata a 1300 de lei cu titlul cheltuieli judiciare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax