Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Polițist din Alba cu dosar penal pentru abuz în serviciu. O persoană neidentificată l-a determinat să nu aplice legea

Publicat

Un polițist din Alba este cercetat de colegii săi pentru abuz în serviciu. Acesta a trecut cu vedere o greșeală a unui șofer în trafic. Mai exact a fost determinat de o persoană care momentan nu a fost identificată să nu suspende carnetul șoferului tras pe dreapta. 

Fapta s-a petrecut în data de 4 septembrie 2023. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba efectuează cercetări față de polițist.

Comunicatul procurorilor

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 21.05.2024, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect, agent de poliţie judiciară, pentru săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, prev. de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal.

În fapt, s-a reținut că, în data de 04.09.2023, constatând comiterea unei contravenţii la regimul rutier, suspectul, în calitate de agent de poliţie în cadrul IPJ – Alba, a omis, cu ştiinţă, fiind determinat de o persoană rămasă neidentificată, să aplice sancţiunea prevăzută de lege – amenda contravenţională şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Procurorul continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Pentru efectuarea urmăririi penale, în cauză s-a procedat şi la delegarea ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax