Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițist din Alba Iulia amenințat cu moartea de către un bărbat pe care îl legitimase. Cum s-a terminat incidentul

Publicat

Un bărbat a fost condamnat recent, după ce a amenințat cu moartea un polițist, care s-a oprit să îl legitimeze. Fapta s-a petrecut în noaptea de 20 decembrie 2021, în Alba Iulia, iar o primă condamnare în instanță a venit în data de 30 iunie 2022. 

Mai exact, polițistul în cauză s-a oprit la o mașină în care se aflau mai multe persoane și le-a cerut acestora să se legitimeze. Potrivit motivării instanței, ”legitimarea a fost realizată doar de către agentul de poliție, acesta interacționând cu persoanele în cauză.

Cu ocazia legitimării – spre deosebire de restul persoanelor verificate – inculpatul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a manifestat un comportament agresiv faţă de agentul de poliție, împiedicându-l să-și desfășoare atribuțiile, respectiv s-a deplasat la geamul autospecialei de poliție, i-a solicitat polițistului să-i restituie cartea de identitate, i-a adresat cuvinte jignitoare, a început să urle, a pus mâinile pe capota autospecialei, totodată ameninţând cu acte de violenţă spunând polițistului: am făcut pușcărie și mai fac.

Deoarece inculpatul împiedica desfășurarea procedurii de legitimare, acesta a fost încătușat și condus la sediul Poliției Municipiului Alba Iulia, iar cu ocazia introducerii în autospeciala de poliție, inculpatul l-a amenințat pe agentul cu bătaia, spunând-i:…boschetarule, să vezi ce bătaie îți dau…bulangiule…să vezi ce palme îți dau eu ție!

Ajuns la sediul poliției, inculpatul a fost așezat pe o bancă, iar agentul de poliție – aflat în aceeași încăpere la o distanță de aproximativ 3 metri de inculpat – a început să întocmească documentele legale urmare a conducerii la sediu și să completez un proces verbal de sancționare contravențională a inculpatului pentru tulburarea liniștii publice, pentru fapta comisă pe bld. Transilvaniei, cu ocazia legitimării.

Astfel, la sediul poliției, inculpatul  a continuat să adreseze injurii şi cuvinte jignitoare persoanei vătămate, apoi ameninţări, afirmând: cu mâinile la spate te bat boschetarule… iar ulterior i-a spus: familia ta nu circulă…stai așa că vă arăt eu…

În cele ce au urmat, inculpatul a continuat amenințările, spunându-i agentului de poliţie  că îi omoară familia, afirmând: am făcut pușcărie pentru omor ! Îți omor ție familia, dacă vrei! Inculpatul a încetat să mai adreseze amenințări și cuvinte jignitoare în momentul în care, la sediul poliției și-a făcut apariția avocatul său ales , care l-a sfătuit apoi să-și ceară scuze, lucru ce s-a și întâmplat”, se arată în motivarea instanței.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la opt luni de închisoare și plata a 2000 de lei cu titlul de daune morale către polițist.

Decizia magistraților Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax