Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiști cu tatuaje: Modificări importante la statutul polițistului. Ce reguli noi pregătește Ministerul de Interne

Publicat

Polițiști cu tatuaje: Modificări importante la statutul polițistului. Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică o modificare la statutul polițistului. O ședință a avut loc marți, 18 iunie. Printre principalele prevederi ale OUG-ului se regăsește un subiect amplu dezbătut: tatuajele polițiștilor.

În dezbatere publică a fost introdusă o prevedere care va schimba radical participarea la concursuri pentru cei care vor să devină polițiști. De asemenea modificarea va fi benefică și pentru cei care sunt deja în sistem. 

Singurele tatuaje care nu vor fi acceptate în poliție vor fi cele de pe gât sau corp. Prevederea este scrisă în documentul aflat în dezbatere publică. Vezi documentul AICI

Este vorba despre o dezbatere publică asupra proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, la cererea Sindicatului poliţiştilor Europol.

Proiectul de act normativ a fost iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne din necesitatea întăririi cadrului normativ pentru protecţia juridică a poliţiştilor, precum şi pentru punerea în acord a legii care reglementează statutul poliţistului cu mai multe decizii ale Curţii Constituţionale prin care a fost constatată neconstituţionalitatea unor dispoziţii din cuprinsul Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.

Cum se va modifica statutul polițistului la capitolul tatuaje

La alineatul (12) al articolului 10, litera a) se modifică și va avea următorul cuprins:
„a) nu are tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe față și/sau gât, precum și în alte zone ale capului;

Asta ar însemna că se va elimina interdicția celor care vor să devină polițiști și au tatuaje pe mâini sau picioare și sunt la vedere în uniforma de vară.

Anumite tatuaje vor fi interzise

Totuși o serie de tatuaje vor fi interzise. Este vorba despre cele care au mesaje ce incită la ură, violență sau sunt mesaje xenofobe.

Mai exact vor fi interzise tatuajele care au mesaje, sloganuri sau reprezentări de natură să incite la violenţă, ură sau discriminare ori să aibă conotaţii politice, fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax