Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiști din Alba, amenințați cu moartea în timpul unei intervenții, la un caz de violență în familie. Ce le-a spus agresorul


Publicat

sediu ipj

Doi polițiști din Săliștea care au intervenit la un caz de violență în familie, au fost amenințati cu moartea de către un bărbat.

Mai mult, acesta i-a amenințat pe oamenii legii că dacă nu pleacă din fața curții sale va lua o rangă și îi va bate. Nici după ce a fost imobilizat de către polițiști și urcat în mașină pentru a fi transportat la secția de poliție, bărbatul nu s-a potolit și i-a amenințat pe ce doi ” că le taie tendoanele şi îi bate”.

În urma incidentului, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dispus arestarea preventivă a bărbatului pe o durată de 30 de zile. Bărbatul este recidivist, având la activ și alte condamnări, inclusiv pentru ultraj în Spania.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, incidentul s-a petrecut sâmbătă, iar duminică magistrații au dispus punere în mișcare a acțiunii pelane împotriva inculpatului, B.P.N., pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj și violență în familie.

De asemenea, la propunerea procurorului de caz, Judecătoria Alba Iulia a dispus arestarea bărbatului pentru 30 de zile, până în 19 august.

Cercetările sunt derulate de polițiștii Postului de Poliţie Săliştea şi de procurorul din cadrul Parchetului de pe Judecătoria Alba Iulia, care au stabilit că în 20 iulie, ”inculpatul B.P.N. a adresat ameninţări celor doi poliţişti care s-au deplasat la locuinţa sa în urma sesizării la SNUAU 112 de către sora inculpatului, care a solicitat sprijinul organelor de poliţie cu privire la un incident de violenţă în familie care a avut loc în aceeaşi zi, în jurul orei 9.00”.

Potrivit surselor citate, polițiștii ”s-au deplasat la locuinţa inculpatului B.P.N. din satul Tărtăria, şi-au declinat identitatea şi au încercat să poarte o discuţie cu acesta cu privire la fapta sesizată, însă inculpatul a devenit recalcitrant, a început să îi înjure şi să îi ameninţe pe cei doi poliţişti, spunându-le că, dacă nu o să plece din faţa porţii, va lua din curte o rangă şi îi va lovi atât pe ei, cât şi maşina de poliţie”.

De asemenea, ”inculpatul a adresat cuvinte şi expresii jignitoare, precum şi ameninţări cu moartea, atât pe durata în care organele de poliţie i-au cerut să se legitimeze, cât şi ulterior prezentării cărţii de identitate. Organele de poliţie au trecut la imobilizarea inculpatului, însă acesta a opus rezistenţă şi a continuat ameninţările atât pe durata deplasării către Secţia de Poliţie Vinţu de Jos, cât şi în timp ce se afla la Secţie, spunându-le poliţiştilor că le taie tendoanele şi îi bate”, precizează reprezentanții Parchetului.

Inculpatul a săvârşit faptele în stare de recidivă postexecutorie, fiind anterior condamnat în mod repetat pentru comiterea unor infracţiuni contra patrimoniului şi contra integrităţii corporale sau sănătăţii persoanei, precum şi pentru săvârşirea unei infracţiuni de ultraj pe teritoriul Spaniei.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Un nou deces al unui pacient cu COVID-19, în Alba: un bărbat în vârstă de 43 de ani, cu comorbididăți. Câte cazuri active sunt

Publicat

Un nou deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus s-a produs în județul Alba.

Este vorba despre un bărbat de 43 de ani din Ighiu, care avea și alte comorbidități: obezitate și diabet.

Bărbatul a decedat la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Alba. 

Cazul a fost descoperit în urmă cu câteva zile.

Acesta este cel de-al 37-lea deces în județ, de la începutul epidemiei.

În prezent, în județ sunt 130 de cazuri active.

Doi pacienți sunt în continuare la ATI și 79 sunt internați în spitalele din județul Alba. 121 de paturi sunt în continuare disponibile.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 12 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate 12 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise miercuri, 12 august, de către Direcția de Sănătate Publică.

În total, de la începutul pandemiei în județul Alba au fost înregistrate 851 de îmbolnăviri. 684 persoane vindecate au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 37 decese.

Marți în Alba au fost prelucrate în total 599 de probe (387 la DSP și 212 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 48743.

Localitățile din care provin cazurile noi (12 august):

Alba Iulia – 5,

Blaj – 1,

Ciuruleasa – 1,

Cugir – 1,

Gârbova – 2,

Jidvei – 1,

Sebeș – 1

Până marți, erau 839 de cazuri (9 noi), 675 persoane vindecate, 36 decese, 48.144 teste efectuate (643 în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT rutier pe DN1 Teiuș – Alba Iulia. Un bărbat a fost rănit după o depășire prin triplare

Publicat

Un bărbat a fost rănit într-un accident rutier petrecut miercuri dimineața pe DN1 lângă Teiuș. Era pasager într-o mașină al cărei șofer încerca să depășească un autovehicul, însă alt conducător auto a intrat și el în depășire, fără să se asigure.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 12 august, în jurul orei 6.30, pe Drumul Național 1, la km 395, în afara orașului Teiuș, județul Alba, un tânăr de 25 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism, din direcția Teiuș spre Alba Iulia, nu s-ar fi asigurat corespunzător la începerea manevrei de depășire și a intrat în coliziune cu un autovehicul, condus de un bărbat de 50 de ani, din Ocna Mureș, care era angajat în efectuarea unei depășiri regulamentare.

În urma accidentului rutier, un pasager din cel de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Ambele mașini implicate în accident circulau pe sensul spre Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Persoanele care nu au cotizat suficient pentru pensie vor putea să-și achite contribuțiile pentru o perioadă de 6 ani. CONDIȚII

Publicat

Persoanele care nu îndeplinesc condiția stagiului minim de cotizare pentru a accede la o categorie de pensii vor putea avea posibilitatea să contribuie la sistem. Acestea vor putea plăti contribuțiile de asigurări sociale pe o perioadă de 6 ani anterioară datei încheierii contractului de asigurare socială se arată într-un proiect de ordonanță pus în dezbatere publică marți pe siteul Ministerului Muncii și Protecției Sociale

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, publicat de Ministerul Muncii, prin derogare de la prevederile legii, „persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre UE sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale”.

Vezi AICI documentul publicat de Ministerul Muncii

Proiectul mai prevede că până la data de 1 septembrie 2021, persoana care îndeplinește condițiile poate încheia un contract de asigurare socială în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă, pensiei anticipate sau pensiei anticipată parțială.

Contractul de asigurare socială se încheie între persoana interesată şi casa teritorială de pensii competentă, în funcție de domiciliul sau reşedinţă persoanei.

Vezi și Noi prevederi pentru pensionarii cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani, în proiectul Legii Salarizării. Ce alegere pot face

Condiții pentru solicitanți

La încheierea contractului de asigurare socială, solicitantul completează o declaraţie, din care să reiasă că, în perioada înscrisă în contractul de asigurare socială pentru care se solicită asigurarea trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulative:

a) nu a avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau în alte sisteme neintegrate acestuia;

b) nu a avut obligaţia asigurării în sistemul public de pensii;

c) la data încheierii contractului de asigurare socială nu are calitatea de pensionar.

Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuţiei de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în perioada cuprins între data împlinirii vârstei de 18 ani şi data încheierii contractului de asigurare socială.

„În situații excepționale, determinate de distrugerea, degradarea sau pierderea carnetului de muncă, declarate în condițiile legii, angajatorul/angajatorii a/au încetat activitatea și/sau dacă arhiva acestuia/acestora nu mai poate fi identificată, perioadele prevăzute pot fi valorificate pe baza informațiilor, respectiv datelor preluate din carnetele de muncă, existente în arhiva electronică creată în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, cu modificările și completările ulterioare.

Arhiva electronică cuprinde atât datele preluate din carnetele de muncă cât și carnetele de muncă scanate”, mai prevede proiectul de ordonanță de urgență.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate