Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Poliţiştii acţionează: Numărul constatărilor în domeniul evaziunii fiscale a crescut cu 72% faţă de anul trecut

Publicat

Data de 11.11.2011 i-a găsit pe poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună specialişti ai instituţiilor civile cu atribuţii în domeniul siguranţei rutiere pe DN7 încercând să combată evaziunea fiscală, un fenomen de altfel în continuă dezvoltare.

Oamenii legii au desfăşurat o acţiune de care a avut drept scop creşterea gradului de siguranţă rutieră a participanţilor la trafic, precum şi combaterea abaterilor privind normele transportului de marfă şi persoane.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.289 lei, iar, dintre acestea, 19 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice constatate şi 5 pentru nerespectarea timpilor de odihnă şi conducere. Au fost reţinute două permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare şi a fost confiscată cantitatea de 200 kg deşeuri feroase.

Potrivit IPJ Alba, o prioritate în această perioadă o constituie acţiunile de reducere a evaziunii fiscale. Potrivit bilanţului realizat în primele 9 luni ale acestui an, numărul constatărilor în domeniul evaziunii fiscale a crescut cu 72% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vorbim aşadar de o creştere de la 303 infracţiuni la 521 astfel de fapte.

Tot la sfârşitul acestei săptămâni, respectiv joi şi vineri, Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat pe raza o acţiune ce a avut drept scop menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor, precum şi depistarea persoanelor care nu-şi justifică prezenţa pe raza municipiului.
Cu ocazia acestei acţiuni, au fost legitimate 86 de persoane, dintre care 30 au fost conduse la sediul poliţiei, au fost controlate 63 de autovehicule şi aplicate un număr total de 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.300 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax