Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii anunță proteste din 1 Decembrie. Sindicatul Europol: Nu mai acceptăm sarcini ce nu sunt în fișa postului

Publicat

Polițiștii din Sindicatul Europol anunță proteste începând cu 1 Decembrie. Aceștia atrag atenția că nu mai acceptă să îndeplinească sarcini ce nu sunt în fișa postului.

De asemenea, spun că nu sunt dispuşi să rămână ”fraierii sistemului bugetar”, în condițiile în care salariile nu le-au mai fost majorate de 14 ani iar pensiile nu le-au fost indexate nici măcar cu inflația.

”Despre pensiile militare nu se scoate un cuvânt, în condiţiile în care rezerviştilor nu le-a mai fost indexată pensia nici măcar cu inflaţia galopantă din ultimii 2 ani. Personajele politice marcante, în mod populist, plasează pensiile militare în afara sistemului public de pensii cu scopul evident de a nu aplica majorarea procentuală promisă pensionarilor civili.

Ne-a ajuns cuţitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului. Nu mai acceptăm să fim folosiţi pe post de mercenari ai interdicţiilor aplicate în numele „COVIDULUI”. NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. NU mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, se arată într-un comunicat al sindicatului Europol.

Sindicaliștii mai spun că ”poliţiştii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007 poliţiştii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creşterea salariului minim pe economie, pentru că altfel, aveam şi acum salariu de 1100 lei, cum era în 2013”.

Potrivit calendarului manifestărilor de protest anunțat, acestea încep din 1 decembrie 2021, cu ” indulgenţă maximă faţă de cetăţenii care săvârşesc contravenţii” şi sancționarea ”în primul rând cu avertisment scris/verbal”.

Sindicaliștii mai îndeamnă polițiștii ca în perioada 1-31 decembrie să completeze notificările către unităţi în care să-și exprime dezacordul de a mai efectua ore suplimentare şi de a mai îndeplini sarcini anti-covid pe care nu le au în fişa postului, începând cu 1 ianuarie 2022.

În perioada 13-15 decembrie, reprezentanții polițiștilor anunță proteste în faţa prefecturilor, iar în 16 decembrie, între orele 10.00 și 14.00 în faţa MAI.

Alte proteste anunță în 17 decembrie, în intervalul orar 10.00-12.00 în faţa sediului PSD, între 12.00-14.00 în faţa sediului PNL, iar între 14.30-16.00 în faţa sediului UDMR.

Sursele citate spun că va fi pentru prima dată când poliţiştii vor protesta în faţa sediilor partidelor politice care asigură guvernarea ţării, pentru a le aduce aminte că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pe care au votat-o toate partidele, trebuie să fie aplicată fără nicio excepţie, de la 1 ianuarie 2022.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Meseria

    luni, 29.11.2021 at 16:40

    In uniforma, disciplina nu se comenteaza ! Exista si alte meserii !

  2. Stelian ion

    luni, 29.11.2021 at 20:47

    Disciplina ptr.obligatiile din fisa postului e una,dar covidul nu e in fisa postului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax