Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii ar putea beneficia de asistenţă medicală decontată, şi în clinici private. Proiect MAI

Publicat

Un proiect aflat în dezbatere prevede opţiunea ca ministrul de Interne să poată aproba, în cazuri individuale, plata sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală în cazul poliţiştilor răniţi, în ţară, inclusiv la clinici private.

Prin dispoziţiile art.6 alin.(1) din OMAI nr.24/2009, adică legislaţia actuală, asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală în ţară pentru poliţişti este limitat la unităţile sanitare ale Ministerului Sănătăţii, ale ministerelor/instituţiilor cu reţea sanitară proprie, ale ministerelor/instituţiilor cu reţea sanitară proprie din sistemul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autorităţii judecătoreşti.

„De la momentul emiterii actelor normative menţionate mai sus, situaţia de fapt din domeniul asigurării asistenţei medicale din ţara noastră a înregistrat o diversificare a serviciilor medicale acordate de sectorul privat, făcând aptă şi chiar recomandabilă luarea în considerare a acestei opţiuni pentru tratarea poliţiştilor răniţi”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Se va introduce un nou alineat, alin.(4), cu următorul cuprins:

„Pentru poliţiştii răniţi, ministrul afacerilor interne poate aproba, prin ordin, în cazuri individuale, plata sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală realizate în ţară şi în alte condiţii decât cele prevăzute la alin.(1). Prin ordin se pot stabili inclusiv condiţii de plată sau decontare diferite de cele prevăzute la alin.(2) şi (3)”.

sursa: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate