Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Poliţiştii au pus ochii pe „mafia lemnului”: Peste 40 de TIR-uri cu material lemnos, confiscate de oamenii legii în ultimele 5 luni( VIDEO)

Publicat

Acţiunile ofiţerilor IPJ Alba s-au concentrat în această perioadă pe combaterea activităţilor ilegale de export a materialului lemnos, respectiv verificarea provenienţei acestuia. Chiar dacă şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, chestorul principal Ioan Căbulea s-a ferit să folosească expresia „mafia lemnului”, rezultatele anchetei poliţiştilor indică faptul că fenomenul este unul de amploare în judeţul nostru: peste 40 de TIR-uri cu lemn confiscate de oamenii legii în intervalul ianuarie – mai 2011.

Cantitatea de material lemnos confiscată de poliţişti de la începutul lui 2011 este cea mai mare din ultimii 20 de ani, iar valoarea acestuia nu este una neglijabilă: peste 305.333 de lei pentru 1.838,414 metri cubi de lemn. Cu ocazia controalelor efectuate au fost verificaţi 141 de agenţi economici şi au fost întocmite 227 de dosare penale.

Raportul prezentat de oamenii legii a vizat atât exportul de material lemnos, transportul, prelucrarea lemnului, cât şi exploatarea acestuia. O exprimare în cifre a activităţii poliţiştilor arată după cum urmează: în ceea ce priveşte exportul, valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma de 135.372 lei şi au fost confiscaţi 387, 298 metri cubi de lemn. Valoarea în bani a bunurilor confiscate este de 63.691,07 lei. Pentru transportul ilegal de material lemnos, poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de 24.800 lei, dar echivalentul în bani al bunurilor ridicate în vederea confiscării a fost de 13.472,53 lei. Neregulile identificate la prelucrarea materialului lemnos i-au costat pe agenţii economici, dar şi persoanele fizice 188.500 de lei amenzi, în timp ce bunurile confiscate au fost evaluate la suma de 83.650,617 lei. Oamenii legii au aplicat amenzi de 23.000 de lei şi pentru exploatarea ilegală a lemnului, respectiv 10.000 de lei pentru punerea în valoare a acestuia.

[media id=357 width=320 height=240]

Potrivit chestorului principal Ioan Căbulea, nu au fost identificate cazuri de ilegalităţi în care să fi fost implicaţi reprezentanţi ai structurilor de poliţie. Lemnul confiscat a provenit în principal din zona Aiudului, Munţilor Apuseni, zona Sebeşului şi Cugirului. Din informaţiile furnizate de conducerea IPJ Alba, anual, în judeţul nostru sunt confiscaţi în medie 400 de metri cubi de material lemnos de provenienţă ilicită.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax