Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un grup de 23 de suspecţi, audiaţi de DIICOT: Percheziții la domiciliile mai multor persoane, acuzate de furt de utilaje

Publicat

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Hunedoara au efectuat 33 de percheziţii domiciliare în Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Argeş şi în municipiul Bucureşti, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de furturi de utilaje din state ale Uniunii Europene.

Membrii grupării sunt acuzaţi că, în perioada 2008-2009, au sustras utilaje agricole şi utilaje de construcţii, pe care le-au transportat în România, falsificând documentele de provenienţă, prin contrafacerea seriilor de identificare. Utilajele erau apoi vândute la jumătate din valoarea reală a acestora. Valoarea estimată a prejudiciului este de 4.500.000 euro.
Procurorii DIICOT au identificat şi indisponibilizat 50 de astfel de utilaje. Acţiunea a fost declanşată urmare a cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile din Franţa, Italia, Olanda, Grecia şi Ungaria.

Reamintim faptul că, în această cauză, în cursul lunii noiembrie 2010, au fost arestaţi şapte inculpaţi, iar, în ianuarie 2011 – alţi 12 membri ai grupării. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara sunt audiate 23 de persoane, iar cercetările au fost efectuate cu sprijinul BCCO Alba, BCCO Bucureşti, BCCO Piteşti, SCCO Bistriţa, SCCO Mureş, DPIR Hunedoara, Alba, Sibiu şi IPJ Alba.

[media id=298 width=320 height=240]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax