Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii de penitenciare, în grevă japoneză. Anunță că vor bloca activitatea închisorilor prin ”exces de zel”

Publicat

Penitenciarul Aiud

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunțat că marți, 30 mai, poliţiştii de penitenciare vor fi în grevă japoneză.

Potrivit sursei citate, miercuri vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, după care vor bloca puşcăriile prin „exces de zel”.

„Poliţiştii de penitenciare îşi vor desfăşura marţi activitatea profesională, purtând o banderolă albă pe braţ, pentru a atrage atenţia clasei politice cu privire la dezastrul în care se află penitenciarele din cauza proastei guvernări PNL-PSD-UDMR.

Greva japoneză de marţi va fi urmată de blocarea la propriu a penitenciarelor.

Miercuri, 31 mai 2023, poliţiştii de penitenciare vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au săturat să mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a lui Nicolae Ciucă.

Protejarea pensiilor militare vehement trâmbiţată în spaţiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciună şi o înşelătorie de proporţii, la fel cum este guvernarea PSD-PNL”, potrivit unui comunicat FSANP, citat de Agerpres.

Blocarea puşcăriilor prin „exces de zel”

Sindicațiștii au anunțat că poliţiştii de penitenciare vor începe de miercuri blocarea puşcăriilor prin „exces de zel”. Primul penitenciar blocat va fi Craiova, urmat de Bistriţa şi Bacău.

Metoda excesului de zel a fost preferată pentru că poliţiştii de penitenciare nu au dreptul la grevă, precizează FSANP.

În schimb, metoda ocolitoare a grevei şi anume „excesul de zel” înseamnă respectarea cu stricteţe a legilor, regulamentelor şi procedurilor interne care blochează poliţia penitenciară.

Birocraţia, lipsa de personal şi precaritatea dotărilor pot determina ca prima activitate dintr-o puşcărie şi anume <accesul angajaţilor în penitenciar> să dureze aproximativ 4 ore, activitate care în mod obişnuit durează aproximativ 45 de minute.

”Creşterea vârstei de pensionare până la 65 de ani va face ca poliţiştii de penitenciare să iasă la pensie direct în sicriu, deoarece speranţa de viaţă a acestei categorii socio-profesionale este de aproximativ 62 de ani. Modificarea bazei de calcul a pensiilor militare le va oferi poliţiştilor de penitenciare o pensie sub costurile unei vieţi decente, sub acel coş minim despre care guvernanţii nu vor niciodată să vorbească”, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax