Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii din Aiud au deschis dosare penale în 141 cazuri de infracţiuni, de la începutul anului. Oamenii legii vor viza în special prevenirea evaziunii fiscale şi a furturilor

Publicat

Poliţiştii din Aiud au prezentat, joi, activitatea pe primele şase luni ale anului. Potrivit statisticilor, au depistat 141 de infracţiuni în care a fost începută urmărirea penală, iar din cele 101 de persoane cercetate, 10 sunt private de libertate. În continuare, poliţiştii vor intensifica acţiunile de control pentru prevenirea evaziunii fiscale şi a furturilor de pe terenuri agricole şi vor asigura permanenţa şi în mediul rural după ora 16.00.

Prezentarea bilanţului pe 6 luni la Poliţia Aiud s-a desfăşurat în prezenţa comisarului şef de poliţie Laurenţiu Crişan, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pe linie de ordine publică. Au participat poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Aiud, şeful Secţiei nr. 3 de poliţie rurală Aiud şi şefii celor 9 posturi de poliţie comunală, a căror activitate este coordonată de conducerea acestei poliţii municipale.

În semestrul I 2013, activitatea desfăşurată de poliţiştii a urmărit realizarea obiectivelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, referitoare la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, reducerea riscului rutier, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.

Statistic, numărul infracţiunilor sesizate a înregistrat o scădere cu 45 de infracţiuni, de la 449 în semestrul I 2012 la 405 în semestrul I 2013 şi au fost soluţionate 215 infracţiuni. Urmărirea penală a fost începută în cazul a 141 de infracţiuni, pentru care au fost/sunt cercetate 101 persoane, dintre care 10 în stare de reţinere sau arest preventiv.

Pentru descurajarea faptelor antisociale au fost aplicate 3.891 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 535.400 lei.

Comisarul şef de poliţie Laurenţiu Crişan le-a cerut polițiştilor să manifeste preocupare şi interes pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă şi pentru rezolvarea problemelor cetăţeneşti. S-a recomandat ca în mediul rural să se intensifice patrulările intercomunale şi, pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor, să se asigure prezenţa la posturile de poliţie în a doua parte a zilei, respectiv după ora 16.00.

Pentru reducerea riscului rutier, adjunctul şefului inspectoratului a insistat pe necesitatea organizării de acţiuni şi asigurării unei prezenţe active în stradă, în special în zonele şi sectoarele de drum care prezintă risc rutier.

De asemenea, le-a solicitat poliţiştilor intensificarea activităţilor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, iar pe linia infracţiunilor contra patrimoniului intensificarea activităţilor pentru prevenirea furturilor de produse agricole de pe câmp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. remus

    vineri, 19.07.2013 at 21:31

    o fi asa,nu contest acest lucru,dar eu am un dosar penal la postul de politie,avand ca obiect furt ,prin care sunt parte vatamata,de asemeni procurorul de caz a dispus inceperea urmariri penela pt inculpat si a retrimis dosarul catre postul de politie aiud pt continuarea cercetari penale,dar din luna martie si pana azi nu sa luat de la faptuitor declaratie,mai mult de atat nu sa facut cercetarea la fata locului.,si nu stiu daca se va mai solutiona anul acesta dosarul,elementele pt dovedirea faptelor sunt intrunite,dar asteptam poate, poate pana la anu se va solutiona.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax