Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba au amendat un proprietar după ce a închiriat o pensiune către cinci persoane. Ce au decis judecătorii

Publicat

Un proprietar de pensiune din Alba a fost amendat cu 3000 de lei, după ce a închiriat cabana unui grup de persoane pentru o petrecere. 

Bărbatul a mers în instanță pentru a cere anularea amenzii, iar un proces a avut loc pe rolul Judecătoriei Alba Iulia. 

Mai exact, în data de 27 martie 2021, bărbatul a încheiat pensiunea sa din satul Tăuți, unui grup de persoane, apoi proprietarul s-a retras la casa sa din Zlatna.

În jurul orei 22.00, tot în ziua respectivă, polițiștii din Galda de Jos au sunat și l-au anunțat pe bărbat că a fost amendat cu 3000 de lei.

Motivul amenzii a fost că acesta ar fi organizat ziua de naștere al uneia dintre persoanele care au închiriat pensiunea, evenimentul fiind desfășurat într-un spațiu închis, contrar legii în vigoare, legi impuse din cauza pandemiei de COVID.

”Evenimentul a fost înregistrat video în timp ce se desfășura, cu camera din dotarea Poliției Române”, se arată în motivarea instanței.

În fapt, în pensiune se aflau doar cinci persoane.

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au precizat că prezența a cinci persoane a nu se încadrează în prevederile legale, impuse în contextul pandemiei de COVID.

Mai mult de atât, ”punerea la dispoziție a unei pensiuni nu echivalează cu organizarea întrunirilor interzise de lege, în scopurile arătate și care este evident se adresează publicului larg. Mai mult decât atât, la momentul intervenției organelor de poliție petentul nici nu se afla în pensiune”, se mai arată în motivarea instnaței.

De asemenea, ”imaginile surprinse cu body-camera aflată în dotarea agentului de poliție arată cele cinci persoane, dar nu aflate în același loc, una dintre ele la sosirea poliției se afla pe terasă, iar celelalte patru se aflau în interior, la parterul pensiunii, dar nu se dansa, nici nu era o atmosferă în acest sens și nici măcar nu se poate vorbi de persoane aflate în apropiere una de alta, fiind evident că cele din interior erau dispersate pe toată suprafața parterului”, au mai precizat magistrații.

Drept urmare judecătorii au concluzionat că procesul a fost încheiat în mod netemeinic și au dispus anularea amenzii. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Alba Iulia în data de 20 septembrie 2021.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 16.10.2021 at 14:24

    Dar daca erau 5 000 ca la congresul PNL ? Acolo era cu derogare, ca la moaste.

  2. Petru

    duminică, 17.10.2021 at 10:56

    Genul ăsta de amenzi este la modă . Dacă asta se cere asta dau .Până instituțiile statului nu vor fii depolitizate nu v-a merge treaba în România.Problema e că cetățeanul suferă din cauza asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax