Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii din Alba au confiscat trei autoutilitare şi cereale transportate fără acte. Acţiune de amploare pentru prevenirea evaziunii fiscale

Publicat

pol

Amenzi de peste 32.000 de lei, autoutilitare şi marfă în valoare de 2.600 de lei confiscată au fost urmările unei acţiuni desfăşurate marţi, de poliţiştii din Alba Iulia şi secţiile rurale din Galda de Jos şi Vinţu de Jos. Aceasta a fost organizată pentru prevenirea accidentelor rutiere precum şi a infracţiunilor, în special a celor de evaziune fiscală provenită din comerţul cu cereale şi produse de panificaţie.

La acţiune au participat 31 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor şi investigaţii criminale, care, în cele 12 ore de acţiune, au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 32.080 lei, din care 55 privind circulaţia pe drumurile publice, şapte la legislaţia privind comerţul, opt privind ordinea publică, două cu privire la accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în structuri de primire turistice şi nouă la alte acte normative.

Totodată, au fost confiscate cereale în valoare totală de 2.659 lei, material lemnos în valoare de 1.380 lei, pâine şi produse de panificaţie în valoare de 390 lei precum şi trei autovehicule, în valoare de 38.314 lei, folosite de contravenienţi pentru transportarea de cereale şi produse de panificaţie, fără documente legale.

La ora 7.10, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia au oprit pentru control, pe strada Gheorghe Şincai din Alba Iulia, o autoutilitară condusă de T.N. (50 de ani) din Alba Iulia, care transporta 353 kg orz, 28 kg ovăz, 477 kg grâu şi 42 kg porumb, în valoare de 580 lei, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport. Faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 3.000 lei şi întreaga cantitate de cereale a fost confiscată. De asemenea, autospeciala, în valoare de 1.700 de euro, a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

La ora 7.15, pe B-dul Republicii din Alba Iulia a fost depistat S.V.M. (37 de ani) din comuna Mihalţ, care transporta cu o autoutilitară 4.250 kg de porumb pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, întreaga cantitate de porumb a fost confiscată iar autospeciala, estimată la valoarea de 2.500 de euro, a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

La ora 8.10, pe DJ 107 C, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au oprit, pentru control, o autoutilitară condusă de B.C.S. (38 de ani) din Cugir, care transporta pâine, în valoare de 343 lei, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale. A primit amendă de 3.000 de lei, întreaga cantitate de pâine a fost confiscată, iar autoutilitara, estimată la valoare de 4.300 euro, a fost indisponibilizată, în vederea confiscării.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax