Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba au continuat controalele în acest weekend. Verificări la restaurante, terase și în mijloacele de transport

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat controalele în județ. În ultimele 24 de ore au fost verificate 783 de persoane aflate în carantină și 695 aflate în izolare și au fost organizate 15 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 642 de persoane.

Alte 70 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități desfășurate în contextul pandemiei.

Au fost controlate 62 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 81 de terase, restaurante, fastfood-uri, hoteluri și 87 de mijloace de transport, din care 17 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 111 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 24 care nu au respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată în Aiud, au fost legitimate 131 de persoane, verificate 9 societăți comerciale și 110 mijloace de transport și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020.

Alături de polițiști, au acționat jandarmi, polițiști locali, lucrători ISU, DSVSA și ITM.

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, au transmis polițiștii.

Recomandări IPJ Alba:

  • Reamintim că, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00.
  • În toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00.
  • Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.
  • Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax