Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba au oprit o petrecere de majorat cu 20 de persoane la Sălciua și au amendat un patron de local din Alba Iulia

Publicat

Polițiștii din Baia de Arieș alături de un echipaj de jandarmi au oprit o petrecere de majorat care urma să aibe loc în comuna Sălciua. 

Evenimentul la care erau așteptați 20 de invitați urma să aibe loc în seara de sâmbătă, dar în jurul orei 22.45, polițiști au oprit distracția. 

Organizatorul evenimentului, un bărbat de 40 de ani, tatăl tânărului care urma să fie sărbătorit, a fost avertizat, iar evenimentul nu a mai avut loc, au transmis reprezentații IPJ Alba.

De asemenea, tot sâmbătă seara, în jurul orei 20,00, polițiștii din Alba Iulia au intervenit la un local public, situat pe Bulevardul Transilvaniei, unde mai multe persoane erau servite în ciuda faptului că localul ar fi trebuit să fie închis, având în vedere restricțiile instituite în municipiu, în contextul creșterii ratei de infectare.

Administratorul localului a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020, iar localul a fost închis, au precizat reprezentanții poliției.

Acțiunile menționate au fost în cadrul activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 245 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători ISU și reprezentanți din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 232 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 110 mijloace de transport, din care 48 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.070 de persoane. De asemenea, au fost verificate 228 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 179 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, 27 care nu au respectat restricțiile de deplasare și 4 care nu au respectat măsura carantinării. Au fost sancționați doi agenți economici pentru că nu au respectat măsurile stabilite pentru desfășurarea activității.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 13.500 de lei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax