Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Polițiștii din Alba au prezentat elevilor consecințele portului sau folosirii fără drept a obiectelor periculoase

Publicat

Polițiștii din Alba au prezentat elevilor consecințele portului sau folosirii fără drept a obiectelor periculoase, precum cuțitele, dispozitivele pentru șocuri electrice ori spray-uri paralizante.

La activități au participat polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sprijiniți de polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică din întreg județul Alba.

Este vorba despre activități informativ-preventive, derulate în unitățile de învățământ preuniversitar, pentru creșterea gradului de conștientizare a riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, transmite IPJ Alba.

La activitățile desfășurate în 76 de unități de învățământ preuniversitar din județ, au luat parte peste 1.800 de elevi, din ciclul primar, gimnazial și liceal.

Principala temă a discuțiilor a fost cea a pericolului reprezentat de portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase.

Au fost analizate aspectele legate de factorii care pot influența tendințele agresive, consecințele fizice ale comportamentelor violente și ale folosirii obiectelor periculoase, precum și răspunderea, din punct de vedere juridic, pe care o antrenează săvârșirea unei fapte de natură penală.

Ce prevede legea

Potrivit Codului Penal, purtarea, fără drept, în sediul autorităților publice, instituțiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public, a cuțitului, pumnalului, a obiectelor fabricate sau confecționate pentru tăiere, înțepare sau lovire, a armelor neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice, precum și pentru substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă; (art. 372, alin (2).

Folosirea fără drept a obiectelor sau a substanțelor prevăzute mai sus, în sediul autorităților publice, instituțiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă. (art. 372, alin (1).

Polițiștii au încercat să-i determine pe elevi să conștientizeze consecințele adoptării unor comportamente violente, agresive, prin faptul că sunt puse în pericol vieți umane sau valori sociale.

Astfel de activități vor fi desfășurate până la sfârșitul anului școlar 2022-2023.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax