Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba fac prevenție cu șoferii. Ce riscă cei care conduc beți sau drogați și provoacă accidente rutiere mortale

Publicat

Polițiștii din Alba au efecutat în ultimele zile, în mai multe zone din județ, o serie de acțiuni care au ca scop informarea șoferilor cu privre la noile modificări ale Codului Penal. 

Este vorba despre noil modificări prin care cei care provoacă un accident mortal și sunt sub influența drogurilor sau a alcoolului vor fi condamnați la închisoare cu executare.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele două zile, polițiștii au interacționat cu conducători auto care au circulat pe DN1, între Alba Iulia și Sebeș și pe DN 75, în zona orașului Câmpeni, în legătură cu noile modificări, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei. Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei.

La  art. 91 din Legea nr. 286/2009 – Codul Penal, a fost introdus aliniatul 3 ind. 1, potrivit căruia „nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.

”Stimați conducători auto, nu consumați alcool dacă intenționați să conduceți. Dacă ați consumat alcool,  nu vă urcați la volan! Lăsați mașina parcată și găsiți o altă soluție de a ajunge la destinație!

Siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic este prioritară!”, au mai transmis polițiștii într-un comunicat de presă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax