Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Polițiștii din Alba, învățați de SAS cum să reacționeze în situații conflictuale

Publicat

Polițiștii din Alba fac antrenamente cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Alba (SAS) și învață cum să gestioneze corect anumite situații conflictuale care apar în munca lor de zi cu zi. Șeful SAS, Mihai Airinei, a declarat că aceste cursuri acoperă atât cunoștințele teoretice cât și abilități practice legate de încătușare, utilizarea armamentului, aplanarea unei situații etc.

”În perioada septembrie – noiembrie, luptătorii  din cadrul Serviciului pentru acţiuni speciale s-au deplasat la sediile tuturor subunităţilor de poliţie din judeţ şi au susţinut sesiuni de pregătire teoretică şi practică a poliţiştilor din structurile operative cu privire la folosirea armamentului din dotare şi intervenţia tactică la diferite situaţii cu care poliţiştii se pot confrunta în exercitarea atribuţiilor de serviciu” se arată într-un comunicat al IPJ Alba. Mihai Airinei a detaliat și a oferit exemple de situații în care este nevoie de aceste cunoștințe, cum ar fi opunerea pasivă, fără violență. Este posibil ca în unele cazuri, dacă polițistul nu stăpânește tehnicile potrivite, să se ajungă la situații nedorite cum ar fi escaladarea unor situații altfel pașnice.

Există exemple suficiente pe acest subiect, înregistrate în ultimii ani, cu polițiști târând oameni pe stradă din cauză că nu aveau proceduri sau nu știau cum să le aplice.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax