Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Polițiștii din Alba își îmbunătățesc metodele de investigare a fraudelor cu fonduri europene. Proiect cu Ungaria şi Bulgaria

Publicat

Polițiștii din Alba participă alături de colegi din țară și de peste hotare la un proiect menit să le îmbunătățească metodele de investigare a fraudelor generate în domeniul achizițiilor intracomunitare.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Alba au participat, miercuri, la Craiova, în calitate de parteneri, la conferința de deschidere a Proiectului RAISA, finanţat prin Programul Hercule III, de către Oficiul de Luptă Antifraudă.

Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea metodelor şi tehnicilor de investigare, precum şi a cunoştinţelor lucrătorilor implicaţi în lupta împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare în România, Ungaria şi Bulgaria.

Proiectul se desfășoară până în ianuarie 2021, de către inspectoratele de poliție din Alba, Dolj, Arad, Brașov, Giurgiu, Mehedinți și Direcţia Regională Vamală Craiova, alături de instituții similar din Bulgaria și Ungaria.

În luna aprilie, la Alba Iulia se va desfășura un workshop în cadrul proiectului, apoi, în lunile iulie și octombrie, două seminarii internaționale la Brașov, respectiv Arad și în luna decembrie va avea loc conferința de închidere, la Craiova.

Proiectul se adresează direct polițiștilor și inspectorilor vamali din România, Bulgaria și Ungaria și implicit reprezentanților finanțelor publice regionale și ai poliției de frontieră, și indirect autorităților regionale și locale, precum și reprezentanților Ministerului Public.

Inițiativa IPJ Dolj, prin proiectul RAISA este de a îmbunătăți cunoștințele a aproximativ 270  de polițiști, inspectori vamali și fiscali din cele trei țări, cu privire la tehnicile și metodele de investigare utilizate în lupta împotriva fraudei prin achiziții intracomunitare pentru a le crește capacitatea de investigare a fraudelor care afectează interesele financiare ale UE.

Implementarea acestui proiect va avea ca rezultat realizarea schimbului de experienţă şi bune practici  între agenţiile de aplicare a legii din România, Bulgaria şi Ungaria cu atribuţii în domeniul luptei împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare, facilitarea unei cooperări active între instituţiile cu responsabilităţi în domeniu și sensibilizarea specialiştilor de investigarea fraudelor (poliţişti-inspectori vamali-inspectori fiscali) cu privire la situaţia actuală a problematicii din domeniul vizat precum și realizarea unei broşurii „Metode și tehnici folosite în lupta împotriva fraudei cu achizitii intracomunitare în România, Bulgaria și Ungaria”, transmite IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax