Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba Iulia, acțiune de informare cu privire la regulile care trebuie respectate în restaurante și cafenele

Publicat

Polițiștii din Alba Iulia, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Alba au desfășurat în municipiu o acțiune de informare a cetățenilor și operatorilor economici cu privire la noile modificări legislative, în contextul prelungirii stării de alertă.

Conform noilor reglementări, activitatea cu publicul a operatorilor economici, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase, este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Acest lucru este valabil în intervalul orar 5.00-2.00 în județele și localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Polițiștii au fost prezenți și în zonele aglomerate ale municipiului și au oferit măști de protecție sanitară comercianților și persoanelor vârstnice, alături de recomandări pentru protejarea împotriva SARS CoV-2.

Activitățile de informare privind aplicarea noilor reguli precum și cele de verificare a modului de respectate a acestora, vor fi continuate, în scopul limitării infectării cu Covid-19.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax