Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba Iulia, cu ochii pe mașinile modificate și neomologate. Șoferi cu autoturisme ”zgomotoase”, amendați în trafic

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au amendat, în ultimele 3 zile, cinci șoferi care aveau mașini cu sisteme de evacuare modificate și neomologate. Amenzile sunt între 580 și 725 de lei, cu reținerea certificatului de înmatriculare.

Pentru constatarea acestui tip de contravenție, polițiștii utilizează sonometrul, un aparat de măsurare a nivelului de zgomot emis de sistemele de evacuare ale autovehiculelor.

Potrivit IPJ Alba, în 30 mai, în jurul orei 19.00, a fost depistat un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani din Alba Iulia, care prezenta modificări neomologate la sistemul de evacuare. În plus, cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat că autoturismul avea montate, în interiorul farurilor, becuri neomologate, care emit o lumină mai intensă. A fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 870 de lei și 6 puncte amendă, iar certificatul de înmatriculare al autoturismului a fost reținut.

Potrivit prevederilor legale, certificatul de înmatriculare reținut de către poliția rutieră pentru anumite deficiențe tehnice se restituie la prezentarea dovezii încetării motivului pentru care documentul a fost reținut, respectiv după remedierea deficiențelor și constatarea acestui aspect la nivelul reprezentanțelor Regiei Autonome Registrul Auto Român.

Acțiunile care au ca scop combaterea poluării fonice vor continua. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba utilizează 3 sonometre.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Unu

    vineri, 03.06.2022 at 13:11

    Foarte bine, este plin de „cocalari” cu rable din 1900 toamna cu esapament modificat.

  2. Elena

    vineri, 03.06.2022 at 14:44

    In sfarsit faceti ceva in privinta aceasta! E insuportabil sa le auzi!

  3. Jean

    vineri, 03.06.2022 at 14:52

    Astept ca lucratiorii Biroului/Serviciului Rutier AB sa manifeste maxima diligenta in combaterea acestor apucaturi balcanice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate