Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Polițiștii din Alba recomandă șoferilor să circule cu prudență și viteză redusă pe șosele în condiţii de iarnă

Publicat

cauciucuri-de-iarna

Miercuri a fost prima zi de iarnă în Alba Iulia, prima zi în care pe mai multe drumuri din județul Alba traficul s-a desfășurat în condiții grele. Polițiștii recomandă șoferilor să circule cu prudență și viteză scăzută pentru a evita evenimentele neplăcute de pe șosele. De asemenea, aceștia reamintesc că este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă și dispozitive antiderapante.

Având în vedere avertizarea meteo privind răcirea accentuată a vremii, căderea de precipitaţii sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite.

Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pentru neechiparea corespunzătoare se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei (între 9 şi 21 puncte amendă).

Recomandările polițiștilor pentru şoferi:

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. 

Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Zăpada abundentă a îngreunat circulația pe mai multe drumuri din Alba: Problemele încep din Micești până în zona Zlatna – Almașu Mare | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax