Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Polițiștii din Alba se implică în educarea elevilor din școlile județului. Ce discuții au oamenii legii cu tinerii

Publicat

Polițiștii din Alba merg în școli și le vorbesc elevilor despre pericolele de pe internet, sau care pot apărea dacă interacționează cu persoane pe care nu le cunosc. 

Într-un comunicat de presă transmis de reprezentații IPJ Alba, polițiștii au detaliat ce discuții au cu elevii din județ și ce încearcă să le explice acestora, prin acțiunile pe care le fac. 

Potrivit IPJ Alba, la Școala Gimnazială Benic, polițiștii de la prevenire și cei de la siguranță școală au beneficiat de sprijinul colegilor de la Serviciul Rutier, Serviciul Pentru Acțiuni Speciale, Serviciul de Ordine Publică și de la Secția 1 Poliție Rurală Galda de Jos împreună cu care a fost transmis, într-o atmosferă prietenoasă, mesajul siguranței.

Cea mai mare parte a beneficiarilor au fost tinerii, care au putut să afle care sunt pericolele navigării pe internet și capcanele în care pot să cadă în cazul în care nu respectă anumite recomandări.

Totodată, aceștia au putut afla despre cum se pot feri de traficanții de persoane, care, sub protecția unor identități cibernetice false, pot să-și racoleze victimele prin intermediul internetului, despre pericolele jocurilor on-line și despre riscul publicării, pe propriile conturi de socializare, a unor imagini sau date cu caracter personal.

Pentru a înțelege cum sunt utilizate tehnologiile moderne de informare și comunicare dar și principalele riscuri pe care le implică, discuțiile au fost completate cu exemple expuse la nivelul lor de înțelegere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax