Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Polițiștii din țară, dotați cu 5000 de pistoale noi de săptămâna viitoare. Celebrul pistol Carpați, înlocuit cu Beretta PX 4

Publicat

Polițiștii din țară, mai exact cei de la ordine publică și de la rutieră, vor primi primele 5000 de pisoale noi din lotul de 25.000 achiziționat de Inspectoratul General al Poliției Române, anunță sindicaliștii de la Europol.

Pe lângă noul model de pistol, Beretta PX 4, o noutate în dotarea polițiștilor va fi și tocul pistolului care va putea fi purtat și pe picior, aspect ce va asigura o mobilitate mai bună a polițiștilor.

Primele 5000 de pistoale vor intra în dotarea polițiștilor din țară, chiar de săptămâna viitoare.

Inspectoratul General al Poliției Române, după mai bine de 46 de ani, a reușit să demareze procedura de achiziție a unui număr de 25.000 de pistoale de calibru 9 x 19 mm și 1.000.000 de cartușe la prețuri rezonabile, respectiv 1.630 de lei/pistol și 0,75 bani/ cartuș, pentru dotarea exclusivă a polițiștilor de ordine publică și rutieră.

”Spre deosebire de pistolul Carpați fabricat în 1974 în al cărui încărcător încăpeau doar 6 cartușe de calibru 7,65 mm, noul pistol Beretta PX 4 cu un calibru de 9 x 19 mm va avea o magazie în care vor încăpea 15 cartușe, înregistrând astfel un progres enorm, întrucât nu de puține ori colegii noștri au rămas fără gloanțe atunci când trăgeau în pneurile autoturismelor folosite la comiterea de infracțiuni, în urmărirea cărora se aflau”, transmit reprezentanții Europol.

”De-altfel, au fost dese situațiile în care, din cauza uzurii morale și fizice a pistolului Carpați, au fost înregistrate incidente de tragere atât la antrenamente cât și în momentul folosirii la intevenții de către polițiști, ca de exemplu blocarea manșonului, percutorul lovea capsa cartușului chiar și cu siguranța pusă, pistolul descărcându-se accidental ori nu se realiza încărcarea automată după executarea primului foc, etc”, mai precizează sursa citată.

Noul pistol ce se va afla în dotarea polițiștilor din segmentul operativ este net superior față de modelul Carpați datorită caracteristicilor, din care exemplificăm pe cele mai relevante:

-țeava mai lungă îi va asigura o viteză și o precizie înaltă;

-este confecționat din materiale moderne care îi asigură o manevrabilitate eficace;

-aparatele de ochire sunt mai bine pronunțate;

-capacitatea încărcătorului este mult mai mare(15 cartușe);

-holsterul modern asigură o manevrabilitate eficientă a pistolului, fără ca polițiștii să piardă secunde bune pentru scoaterea și încărcarea acestuia atunci când sunt nevoiți să execute foc.

sursă info/foto: Sindicatul Europol

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax