Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii, dotați cu camere video de ultimă generație, din august. Ultrajul va fi dovedit mai ușor în instanță

Publicat

politie

Din luna august, poliţiştii vor putea dovedi mai uşor comportamentele agresive sau inadecvate la adresa lor deoarece vor avea în dotare camere video portabile de ultimă generaţie, folosite deja cu succes în marile capitale europene.

Imaginile de la intervenţii vor fi folosite ca probe în anchete şi pot fi de ajutor şi atunci când un cetăţean e abuzat de forţele de ordine.

Camerele video, care vor fi atașate pe uniforma agenților, vor putea fi observate foarte uşor pentru că vor avea mărimea unui telefon mobil.

A fost semnat deja un acord cadru pentru 12.000 de bucăţi, iar primele dispozitive ar urma să ajungă la finalul lunii august.

Sunt camere de ultimă generaţie făcute special pentru forţele de ordine. Pot înregistra până la 12 ore la standarde înalte. Au capacitatea de a filma cadre largi şi de a înregistra înainte de a fi pornite tocmai pentru a nu pierde momente cheie din intervenţia poliţiştilor.

”Bodycamerele vor intra în dotarea polițiștilor din teren, în uniformă. Vorbim de cei de la ordine publică, transporturi sau rutieră, pentru că ei sunt primii care intra în contact cu cetățeanul”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR, pentru Digi24.

Exact acelaşi tip de echipament este folosit deja cu succes de Poliţia Metropolitană din Londra.

Scopul acestor dispozitive este să filmeze orice intervenție pentru a preveni mita sau eventuale agresiuni, deoarece nu întodeauna intervenţiile au loc în zone în care se află camere de supraveghere.

”Ce e important de reținut. Imaginile vor fi folosite doar în cazurile unor anchete penale. Fie că vorbim despre o sesizare de abuz în serviciu venit din partea cetățenilor sau un caz de ultraj. Prin folosirea lor se va respecta protecția datelor cu caracter personal”, a mai declarat reprezentantul IGPR.

Valoarea contractului pentru cele 12.000 de camere de ultimă generaţie se ridică la peste 15 milioane de lei, iar primele 6.000 vor ajunge în dotarea polițiștilor în această vară.

Sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax