Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii fac apel la vigilenţa cetăţenilor: „Atenţie, părinţi, la siguranţa copiilor!”

Publicat

În urma accidentului produs săptămâna trecută la Sîntimbru, când 3 minori au fost accidentaţi, poliţiştii din Alba reamintesc părinţilor să fie vigilenţi la siguranţa copiilor şi să le transmită acestora regulile de conduită pe drumurile publice.

Săptămâna trecută, în localitatea Sîntimbru, s-a produs un accident rutier cu consecinţe grave suferite de un minor în vârstă de 5 ani: două minore, de 11 şi 12 ani, din comuna Sîntimbru, care circulau pe drumul public, pe aceeaşi bicicletă, s-au dezechilibrat şi au pierdut controlul asupra acesteia, acroşând cu roata din faţă un minor care se afla, pe partea carosabilă, nesupravegheat.

În urma accidentului, minorul a suferit fracturi la nivelul unui membru inferior, rămânând internat în spital.

Poliţia Alba: „Acest accident ar fi putut fi evitat”

Acest accident ar fi putut fi evitat dacă părinţii celor 3 minori ar fi fost mai vigilenţi şi i-ar fi supravegheat mai atent.

În primul rând, cele două minore s-au expus unui pericol în momentul în care au decis să circule pe drumul public împreună, pe aceeaşi bicicletă, mai ales că nici una dintre ele nu avea vârsta legală pentru a putea circula cu bicicleta pe drumul public.

Minorul de 5 ani, aflat pe partea carosabilă era expus unui pericol, chiar dacă strada pe care se afla nu era una foarte circulată de autovehicule, pentru că un copil nu are capacitatea de a conştientiza pericolul la care se expune.

Recomandările poliţiei rutiere pentru siguranţa copiilor:

Pentru prevenirea implicării minorilor în accidente rutiere, poliţia rutieră recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

  • să circule numai pe trotuare;
  • să nu traverseze drumurile publice decât prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
  • să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului electric iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat;
  • să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice;
  • să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun, oprite în staţii;

Atenţie! Minorii cu vârsta sub 14 ani nu au voie să circule cu bicicleta pe drumurile publice.

„Dragi părinţi, învăţându-i pe copii să circule corect îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor, de liniştea familiei dumneavoastră”, au precizat reprezentanţii IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax