Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii locali din Alba Iulia au ridicat mașina unei persoane cu handicap, parcată regulamentar. Ce s-a întâmplat

Publicat

Polițiștii locali ai municipiului Alba Iulia au ridicat luni dimineață un autoturism parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap din parcarea magazinului Lidl de pe strada Lalelelor.

Însă, aceștia aveau să constate mai târziu că mașina în cauză chiar aparținea unei persoane cu handicap.

Întâmplarea a fost relatată reporterilor alba24.ro de un prieten al conducătorului auto.

Acesta a povestit că luni dimineață, conducătorul auto care are un handicap, alături de soția sa, care și ea are probleme de sănătate, au mers la magazinul Lidl, pentru cumpărături.

Aceștia au parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap și, potrivit celui care a relatat, au intrat în magazin, iar legitimația de handicap a rămas în mașină, la vedere, în interiorul autoturismului.

Prietenul familiei le-a observat mașina pe platformă, în apropierea pieței din Cetate și i-a sunat. Inițial, celor doi nu le-a venit să creadă, știind că au parcat regulamentar, dar au constatat ce se întâmplase la ieșirea din magazin, când nu au mai găsit mașina.

Acesta a mai spus că oamenii nu și-au permis să cheme un taxi și au fost nevoiți să se deplaseze pe jos, cu bagajele în mână, până la locuința lor. Apoi au mers la sediul Poliției Locale din centrul orașului să-și prezinte cazul, având asupra lor actele doveditoare de handicap.

La fața locului s-a prezentat și agentul responsabil de incident, care, potrivit sursei citate, a spus că nu a văzut vreun semn/legitimație care să indice că era vorba despre o mașină ce aparține unei persoane cu handicap.

Poliția Locală a anulat amenda și a transformat-o în avertisment. Însă oamenii nu au scăpat de plata ridicării mașinii, de 450 de lei. Cei doi soți au fost din nou nevoiți să se deplaseze până în Cetate, lângă Bazinul Olimpic, ca să-și recupereze mașina, în condițiile în care unul dintre ei are handicap locomotor, iar celălalt vizual.

Alba24 a contactat reprezentanții Primăriei Alba Iulia, iar aceștia au precizat că Poliția Locală are dreptul de a ridica mașinile de pe locuri destinate persoanelor cu handicap, inclusiv din parcările supermarketurilor.

Primarul Gabriel Pleșa a precizat că situația este regretabilă și cere scuze pentru acest incident.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

14 Comentarii

14 Comentarii

  1. pilu

    luni, 22.03.2021 at 21:07

    Primarul Plesa trebuia sa recunoasca : avem angajati niste prosti ! Ca si la partide.

  2. kretz

    luni, 22.03.2021 at 21:34

    ce batjocură de oraş. ăştia-s gaborii conduşi de ăla pe care l-au găsit rupt de beat. câtă nesimtire să pui nişte oameni nevinovati să plătească taxa de ridicare din moment ce ei aveau dreptul să parcheze acolo. si pe deasupra le-au mai dat si avertisment, adica: acum v-am iertat da data viitoare plătiţi si amenda. iar penibilul de primar doar îşi cere scuze şi regrară. ce scuze si regrete, băi aerianule? anulează taxa de ridicare, anulează avertismentul şi zboară cu şut gaborii care au făcut aşa ceva fără a face minima verificare dacă omul a parcat legal sau nu

  3. Mihai

    luni, 22.03.2021 at 23:07

    Și la locală sunt mulți „handicapați” fără acte! Atâta pot, atâta pricep, ce sa le ceri mai mult? Doar mașini ridicate vad incompetenții ăia de paznici de panseluțe!

  4. Gogu

    luni, 22.03.2021 at 23:46

    Trist…

  5. eu

    marți, 23.03.2021 at 05:24

    Rusine. Returnat banii oamenilor daca nu sunt vinovati. Nu de scuze duc ei lipsa …. păcat.

  6. Am votat greșit

    marți, 23.03.2021 at 09:25

    Avem ce am votat,primar si consilieri locali „ca mărjeaua“

  7. Corneliu B.

    marți, 23.03.2021 at 10:26

    Ce le pasa lor, cei de la primarie,sau făcut cu 450 lei cu o plimbare prin oraș. Au găsit doi amărâti să le ia banii…. Cum să le mai iei banii la două persoane cu handicap? Păi duci mașină casa, ceri mii de scuze, si mai dai si o recompensă ca i-au purtat pe drum, văzând cât de greu se deplasează din cauza handicapului pe care îl are persoana în cauză.

  8. Corneliu B.

    marți, 23.03.2021 at 10:40

    Foarte clar „ABUZ”, chiar dacă ai dreptate, tot trebuie sa plătești, iar cei care abuzează n-au nici o problemă? Doar atunci așa de ochii lumii „un scuze”, dar „fraieri să plătească” să le facă lot salariul.

  9. Roiu

    marți, 23.03.2021 at 10:51

    Anularea amenzii nu poate fi facuta de organul care a aplicat-o, nicicand, numai instanta de control o poate face !!! Si asta chiar daca este vadit nelegala si netemeinica ! CITITI LEGISLATIA PRIMARA IN DOMENIU ! Asta este de abc in legislatia contraventionala ! Daca s-a anulat, se intra pe domeniul penalului in mai multe privinte…incepand cu abuzul in serviciu. Ce lucrati voi acolo, nu cu legislatie si apoi sunteti o gramada care ati terminat facultati de drept, lucrand si avand familii in acelasi timp, ce ati invatat acolo la srl-rile aste de invatamant superior care dau diplome si sunt imprimerii de diplome ?! O mare rusine totul, si faradelege cat cuprinde peste tot !
    Mai mult, tocmai taxa aceea de ridicare poate fi anulata, caci ea nu e reglementa prin norme de drept public, care sunt imperative, dar aici e adevarat ca loveste in interesele lui Hava, care a girat cum sa se faca sistemul de ridicare a masinilor, cel mai eficient si in interesul public al orasului….imi este scarba uratilor ! Mai mult Hava l-a adus si lasat mostenire …”prin concurs” si meritocratie…marca pd, pdl si pnl…pe nenorocitul pe care il aveti in frunte si la butoane ! Mare rusine si faradelege, pute de la distanta mare, voi mai puteti suporta putoarea sau v-ati obisnuit cu mirosul….si spuneti ca e parfum !
    Apoi, gramada de juristi din primarie la care se adauga capusele de avocati smecheri cu care lucreaza primaria, in frunte cu sefa de la juridic, cu ce se ocupa, sau habar nu au cu ce se mananca lucrurile?! Lasa ca luati bani frumosi toti, si pe degeaba, la fel si avocatii capusari care se umplu de bani pe competenta si meritocratia voastra facand la fel chiar nimic sau aproape nimic !

  10. Un cetatean

    marți, 23.03.2021 at 12:08

    Cum boala se face ca, smecherilor care parcheaza cu NERUSINARE pe locurile celor cu probleme, nu li se ridica masinile?!? Unii ar intra, daca s-ar putea, cu masina in supermarchet, numai sa nu faca doi, trei pasi in plus. Am vazut odata un astfel de individ la Kaufland care parcase pe un astfel de loc, iar cand a venit o doamna care avea dreptul sa parcheze acolo, nu a mai avut unde. Doamna i-a atras atentia individului, iar acesta, in loc sa taca si sa plece capul, a inceput sa se certe cu ea. Am umblat prin tara asta in multe locuri, dar indivizi mai nesimtiti ca in Alba Iulia, nu am vazut niciunde. Oamenii acestia care au fost pusi sa plateasca pt greseala altora si au fost pusi pe drumuri cu dreptatea in mana, trebuie despagubiti!

  11. alt cetatean

    miercuri, 24.03.2021 at 15:17

    Am intrebat de nenumărate ori, chiar şi poliţişti, cum se verifică dacă o maşină găsită pe locul special destinat persoanelor cu handicap are sau nu dreptul să parcheze acolo. N-a ştiut nimeni să-mi spună. Unii ziceau că maşina are un abţibild specific. Nu se susţine, pentru că acel abţibild îl poate alica oricine.
    Verificarea nu se face într-o bază de date? Ştie cineva?

  12. Gilu

    miercuri, 24.03.2021 at 20:06

    D-le primar Codru Pleșa, esti de noaptea minții. Oamenii aceia nu au nevoie de scuzele dumitale. Ia masuri, anuleaza taxa de 450 lei si taxeaza-i pe incompetentii care fac abuzuri. Scuzele, după.

  13. suparat

    joi, 25.03.2021 at 10:03

    Asa ar fi corect. Insa incompetentii tocmai primesc o marire de salariu.
    Schimbarea regilor – bucuria prostilor.

  14. milu

    miercuri, 31.03.2021 at 12:34

    Alo, redacţia, aţi urmărit subiectul? Au fost despăgubiţi oamenii?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax