Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii locali vor putea cere proprietarilor de mașini datele șoferilor. Ce amenzi pot primi cei care refuză. PROIECT

Publicat

Proprietarii de mașini ar putea fi obligați să transmită informații despre identitatea șoferilor, în cazul în care le împrumută, nu doar la solicitarea poliției rutiere, așa cum e în prezent, ci și a poliției locale, potrivit unui proiect înregistrat recent la Senat. Documentul mai prevede că polițiștii locali vor putea aplica amenzi de până la 2.900 de lei celor care nu răspund unor astfel de solicitări. 

Astfel, cei care obișnuiesc să staționeze sau să parcheze mașina neregulamentar vor putea fi identificați și amendați mai ușor. 

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 4 mai.

Proiectul va obliga proprietarii de mașini să dea detalii privind șoferul, în cazul în care le împrumută, și polițiștilor locali, nu doar celor de la rutieră, așa cum e acum.

„La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice”, se precizează în proiect.

Documentul prevede amenzi din clasa a IV-a de sancțiuni pentru proprietarii de mașini care vor ignora solicitările poliției rutiere sau poliției locale, adică între 9 și 20 de puncte-amendă. Având în vedere că un punct-amendă are valoarea de 145 de lei, sancțiunile pot ajunge la sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.

Amenzile în cazul refuzului furnizării de informații despre șoferi vor putea fi aplicate atât de polițiștii rutieri cât și de cei locali. Acestea trebuie achitate integral, adică în cazul lor nu se aplică regula plății a jumătate din minimul amenzii în cel mult 15 zile.

„În considerarea faptului că polițiștii locali vor avea competența de a solicita datele de identificare ale conducătorilor autovehiculelor oprite/ staționate/ parcate neregulamentar, se va reduce numărul de încălcări ale normelor legale privind oprirea/ staționarea/ parcarea, având în vedere și faptul că sancțiunile pentru necomunicarea datelor de identificare ale conducătorilor autovehiculelor sunt mai mari decât cele pentru oprirea/ staționarea/ parcarea neregulamentară”, explică inițiatorii, în expunerea de motive.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    sâmbătă, 07.05.2022 at 07:51

    Hello! Nu mai le permiteți atâtea celor de la poliția locala. Sunt oameni fără caracter , fără studii în domeniu, în plus ei ar trebui sa își facă treaba de baza de a asigura cetățenilor liniște și siguranță în oraș, lucru pe care chiar nu îl fac. De începe sa se infoaie acuma și pentru datele șoferilor vai de noi. Parca era vorba ca ii desființați și ce ați făcut ” o marie cu alta pălărie „. Urat. Nu ați putut da afara pilele și needucați. Dar pentru binele cetățeanului nu puteți face nimic bun, numai prostii din acestea care sa va aducă bani la buget sau procese în instanță. Săracilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax