Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii rutieri au verificat 985 de autovehicule de transport marfă şi persoane. Au fost aplicate amenzi de peste 83.000 lei

Publicat

politie

În perioada 22-28 iulie, poliţiştii rutieri din Alba, au desfăşurat, pe raza întregului judeţ, o acţiune de verificare a vehiculelor destinate transportului rutier public de mărfuri și persoane. Au verificat 642 de autovehicule de transport marfă şi au constatat 206 abateri contravenţionale pentru care au aplicat amenzi în valoare de 70.960 lei.

Amenzile aplicate de poliţiştii rutieri au fost 70 pentru neportul centurii de siguranță, 21 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 17 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 16, pentru lipsa documentelor, 5 pentru neasigurarea încărcăturii, 2 pentru consum de alcool, 2 pentru depăşire neregulamentară şi 73 pentru alte abateri constatate.

Totodată au fost reţinute 5 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare şi au fost constatate două infracțiuni.

În ceea ce priveşte transportul de persoane, în perioada 22 – 28 iulie, poliţiştii au oprit şi verificat 343 de autovehicule destinate acestui tip de transport, iar pentru abateri constatate au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.840 lei, dintre care 7 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 33 pentru neportul centurii de siguranţă, una pentru depăşire neregulamentară, 3 pentru lipsa documentelor şi 31 pentru alte abateri constatate. Au fost reţinute un permis de conducere şi un certificat de înmatriculare.

Scopul acţiunii a fost reducerea victimizării din accidente rutiere și combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii acestor categorii de autovehicule.

Acţiunea organizată a fost în conformitate cu Planul de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa Tispol Truck & Bus.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax