Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii rutieri din Alba, acţionează pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere. Au aplicat amenzi în valoare de 29.530 de lei

Publicat

politie

Poliţiştii rutieri din Alba, acţionează în perioada 23-25 august, pe raza întregului județ, pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Vor fi folosite 16 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculului, amplasate în sistem cascadă. Vineri ]n cadrul acțiunii au fost depistaţi şi sancţionaţi, cu amenzi în valoare totală de 29.530 lei, 164 de conducători auto care au încălcat regulile privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia 107 au încălcat regimul legal de viteză.

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, vor acţiona pe raza întregului judeţ pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Acţiunea este circumscrisă calendarului de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2013, în baza căruia se desfăşoară campania preventivă „SPEED”, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, se vor folosi toate cele 16 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care vor fi amplasate în sistem cascadă.

Inspectoratul de poliţie judeţean Alba, recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată la condiţiile de drum şi trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor. Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax