Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţiştii urmăresc postări pe Facebook în interes de serviciu. Numărul anchetelor a crescut cu zece procente

Publicat

facebook

Poliția din România țin pasul cu evoluția tehnologică și acest lucru se simte și în activitatea lor. De la începutul anului polițiștii caută pe Facebook filmări cu bătăi sau furturi și dacă găsesc astfel de cazuri, nu mai aşteaptă plângere oficială de la victimă şi deschid un dosar penal. De când au început să practice acest lucru numărul anchetelor a crescut cu 10 procente.

O tânără din România, snopită în bătaie pe stradă de patru femei, şi-a găsit dreptatea după ce un martor a filmat agresiunea şi a postat imaginile pe reţeaua de socializare. Cu ajutorul imaginilor, poliţiştii le-au găsit pe bătăuşe.

Aşa se face că răufăcătorii trebuie să se teamă acum şi de agentul Facebook.

Dumitru Coarnă, preşedintele sindicatului poliţiştilor: „Un poliţist care se respectă folosește Facebook-ul, folosește informațiile pe care le extrage de acolo. Verifică anumite informații pentru a ajunge la soluționarea unor cauze penale”.

Dumitru Coarnă: „Amenințare, loviri sau alte violențe, vătămare corporală din culpă, furtul, înșelăciunile simple”.

Mirela Drugă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: „Avem cazuri în care ne-am sesizat din oficiu în urma unor postări pe diverse rețele de socializare în urma expunerii unor situații prezentate când cetățenii aiu fost victime ale infracțiunilor”.

O decizie a curţii supreme a stabilit acum doi ani că pagina de Facebook a unui utilizator reprezintă spaţiu public, nu privat, în consecinţă informaţiile de acolo pot fi folosite de oricine.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax