Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Polițiștii vor protesta în fața Guvernului pentru restanțele salariale și actualizarea unor sporuri

politist amenda 2

Publicat

Polițiștii vor protesta în fața Guvernului pentru restanțele salariale și cer actualizarea unor sporuri, indemnizații și prime, a anunțat luni Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. Manifestarea a fost programată pentru vineri, 25 octombrie 2024, de la ora 13,00.

”Am solicitat în nenumărate rânduri Guvernului, MAI și Parlamentului să ne acorde restanțele salariale rezultate din neaplicarea integrală a Legii-cadru 153/2017, respectiv să actualizeze cuantumul sporurilor, indemnizațiilor și primelor la valorile aflate în plată de la 1 iunie 2023, să elimine discriminările privind grupele de muncă și salarizarea precară a personalului contractual și să promoveze actul normativ care să elimine inechitățile din sistemul pensiilor militare de stat, cât mai urgent.

De asemenea, să reglementeze just și predictibil drepturile rezerviștilor – parte a Forțelor Armate, alături de cadrele militare active și de voluntarii militari –, prin actualizarea soldei/salariului gradului militar/profesional în raport cu  personalul în activitate.

Nu trebuie să uităm și să neglijăm faptul că pensionarii militari din SAOPSN au ieșit în stradă pentru drepturile polițiștilor activi!

Acum este momentul ca polițiștii în activitate să iasă și ei în stradă pentru drepturile pensionarilor militari!

Așa cum pensionarii militari nu uită că au fost activi, zeci de ani, nici noi nu trebuie să uităm că, într-o zi, mai devreme sau mai târziu, vom fi pensionari militari!

Cei care doresc să participe – polițiști, pensionari militari și personal contractual –, sunt rugați să ia legătura cu liderii teritoriali SNPPC, cât mai curând, pentru organizare și deplasare spre Capitală” au transmis reprezentanții sindicatului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate