Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Polul de Dezvoltare Aiud-Ocna Mureş: Secţie externă la spital şi piaţă pentru produse autohtone

Publicat

Primarul oraşului Aiud, Mihai Horaţiu Josan, a explicat, vineri, în conferinţă de presă, cum se va construi Polul de Dezvoltare Aiud-Ocna Mureş, ca microregiune a judeţului Alba, care să dezvolte o infrastructură şi condiţii pentru sănătate, economie şi alte domenii de dezvoltare.

Criteriile pe care va porni Polul de Dezvoltare se concentrează pe dezvoltarea întregii regiuni din punctul de vedere al sistemului de sănătate, economie şi altele. Este vorba despre deschiderea unei secţii externe a Spitalului Municipal din Aiud, la Ocna Mureş, cu 20 de paturi, care să acopere secţiile esenţiale, interne, pediatrie, cât şi o secţie de laborator, cu personalul medical care a fost disponibilizat de la Spitalul din Ocna Mureş şi repartizat în alte părţi ale judeţului. Primarul Mihai Horaţiu Josan a declarat că acest proiect va fi realizabil în momentul apariţiei unei legi a sănătăţii: „Acest lucru se poate realiza pe baza unei legi care să prevadă acest lucru şi atunci o parte din bolnavii care vin la spital în Aiud să rămână în Ocna Mureş şi să nu se mai cheltuiască atât de mult pe salvări şi altele”.

De asemenea, prin Polul de Dezvoltare se intenţionează construirea unei pieţe en gros pentru produsele autohtone: „Dorim să creăm o piaţă de gros şi depozite pentru produse agroalimentare, având în vedere atât cultura viţei-de -vie, cât şi a legumelor, a pomilor din zona noastră, pentru certitudinea celor care produc şi acum încearcă să îşi vândă produsele prin pieţe, nu într-un sistem bine conturat cum se întâmplă în ţările civilizate”.

Pentru Polul de Dezvoltare există deja proiectul de hotărâre în forma finală şi acesta va cuprinde localităţile Aiud, Livezile, Râmeţ-Ponor, Rădeşti-Lopadea Nouă-Hopârta, Miraslău, din polul de influenţă Aiud, iar din zona de influenţă a oraşului Ocna Mures – localităţile Unirea, Noşlac, Fărău şi Lunca Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax