Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pompieri eroi în timpul liber: Doi subofiţeri ISU Alba au salvat viața unui bărbat care a intrat în stop cardiorespirator

Publicat

Subofițerii Simion Hațegan și Ioan Hulea de la ISU Alba au dat dovadă de spirit civic și au sărit în ajutorul unui om aflat într-o situație critică, după ce a intrat în stop cardiorespirator. Cei doi au executat manevre de resuscitare până la sosirea ambulanței, care l-a transportat pe pacient, în viață, la spital.

Duminică dimineața, în jurul orei 9.45, aflându-se în timpul liber în târgul de mărfuri din Alba Iulia, subofiţerul Simion Haţegan din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia, a observat la un moment dat că un bărbat, G.I. (58 de ani) îşi pierdea conştienţa. Subofiţerul a intervenit prompt şi l-a scos din autovehiculul în care se afla. L-a întins pe o pătură, i-a evaluat starea şi a constatat că acesta se afla în stop cardiorespirator. A început imediat manevrele de resuscitare şi a anunţat cazul la numărul unic de urgenţă 112.

În sprijinul acestuia, la scurt timp, a venit şi subofiţerul Ioan Hulea şi au continuat manevrele de resuscitare până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă a SMURD Alba Iulia. Acesta a preluat pacientul, în curs de resuscitare, şi, după aproximativ 35 minute, funcţiile vitale ale pacientului au fost reluate, acesta fiind transportat în viaţă la spital.

„Datorită conduitei de urgenţă pe care au urmat-o cei doi subofiţeri paramedici, o viaţă a fost salvată, arătând încă odată că spiritul civic şi simţul datoriei definesc pe cei care au îmbrăţişat meseria de pompier, chiar şi atunci când sunt în timpul liber”, transmit reprezentanţii ISU Alba.

Ambii subofiţeri sunt conducători auto în cadrul ISU Alba, desfăşurându-şi activitatea în cadrul echipajelor SMURD Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax