Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pompierii din Alba se luptă cu arderile necontrolate de vegetaţie uscată. Flăcările mistuiesc hectare întregi de teren

Publicat

Curăţenia de primăvară desfăşurată de proprietarii terenurilor agricole dă de furcă pompierilor din Alba. În acest sfârşit de săptămână, aceştia au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a 8 arderi necontrolate de vegetaţie uscată, iar de fiecare dată cauza izbucnirii flăcărilor a fost lăsarea nesupravegheată a focului.

În acest weekend, pompierii militari de la Detaşamentul Alba Iulia şi Garda Blaj au intervenit în judeţul Alba, pentru stingerea a opt arderi necontrolate de vegetaţie uscată.

Detaşamentul Alba Iulia a intervenit în municipiul Alba Iulia, în apropiere de groapa de gunoi, în localitatea Pâclişa, în localitatea Vinţu de Jos, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vinţu de Jos, pe DN 1 km 396, pe raza oraşului Teiuş, pe şoseaua de centură a municipiului şi pe raza loc. Oarda de Jos.

Garda Blaj a intervenit în municipiul Blaj, pe strada Clujului şi în localitatea Mănărade. În sprijinul pompierilor militari în lupta cu arderile necontrolate, au intervenit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Cugir şi Teiuş. În total, au ars aproximativ 84 hectare de vegetaţie uscată.

Cauza probabilă a acestor arderi necontrolate de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat.

Detaşamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină, la ora 16.12, în localitatea Lopadea Nouă, comuna Miraslău, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietatea lui I.L. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii. Din cauza unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată, focul scăpat de sub control s-a extins la autoturismul care se afla în imediata apropiere, generând incendiul. Ca urmare a incendiului, au ars autoturismul în proporţie de 100 %. Pagubele produse se ridică la circa 500 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 3.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc lăsat nesupravegheat.

La ora 03.56, Detaşamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină oraşul Teiuş, pe strada Barbu Lăutaru, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o stivă de lemne. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii. Şi de această dată, o ardere necontrolată de vegetaţie uscată, scăpată de sub control s-a extins la stiva de lemne aflată în imediata apropiere, generând incendiul. Ca urmare a incendiului au ars 0,5 mc lemn de foc. Pagubele produse se ridică la circa 100 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 300.000 lei.

Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină duminică, la ora 13.37, în localitatea Miceşti, municipiul Alba Iulia, pe strada Zăvoi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o căpiţă de fân. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii. Ca urmare a incendiului au ars aproximativ 300 kg de fân. Pagubele produse se ridică la circa 200 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 2.500 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc lăsat nesupravegheat.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax