Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pompierii, jandarmii, aviatorii MAI care rămân cu invaliditate după rănirea în misiune, menţinuţi în sistem. De sprijin beneficiază şi familiile lor

Publicat

pompier

Pompierii, jandarmii şi angajaţii Inspectoratului General de Aviaţie care rămân cu invaliditate ca urmare a rănirii în timpul serviciului pot fi menţinuţi în activitate în funcţii militare sau civile, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne. Viceprimministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a aprobat Ordinul privind măsurile de sprijin acordate personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar, precum şi familiilor personalului militar rănit sau decedat în misiune.

Actul normativ mai prevede că soţul sau soţia şi copiii militarilor decedaţi sau încadraţi într-un grad de invaliditate pot fi numiţi în funcţii militare sau civile fără susţinerea unui examen sau concurs, în unităţi ale MAI, în funcţie de studii şi experienţă.

Ordinul aprobat de Gabriel prevede că pompierii, jandarmii şi angajaţii Inspectoratului General de Aviaţie răniţi în misiuni rămân şi care rămân cu invaliditate pot ocupa funcţii militare sau civile, iar copiii şi soţii acestora s-ar putea angaja în unităţi ale MAI, în funcţie de studii, fără să susţină concurs.

Copiii aflaţi în întreţinerea militarilor din MAI încadraţi într-un grad de invaliditate sau decedaţi în misiune vor putea fi admişi în instituţiile de învăţământ ale ministerului.

Anterior acestei măsuri, în luna martie, ministrul Gabriel Oprea a aprobat un Ordin prin care se prevăd aceleaşi măsuri de sprijin pentru poliţişti şi familiile acestora.

sursa: mediafax.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax