Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta, numit în funcția Secretar General al Guvernului. Decizia, publicată vineri în Monitorul Oficial

Publicat

victor ponta III Victor Ponta a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Printr-o decizie anterioară, publicată tot vineri, premierul i-a delegat atribuțiile de secretar general al Guvernului lui Alexandru Mihai Ghigiu, eliberându-l din funcție pe Mihai Busuioc.

Potrivit HotNews.ro, Busuioc a refuzat sa contrasemneze ordinul premierului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din functie. In absenta semnaturii sale, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la randul lor sa publice actul de eliberare din functie.

Sefa MOF, Adriana Costescu, ar fi invocat articolul trei din legea de functioare a Regiei, articol care prevede ca Monitorul Oficial  “funcţionează sub autoritatea Guvernului României, exercitată prin Secretariatul General al Guvernului”.

Desi pare absurd, premierul Grindeanu nu putea trimite direct ordinul spre publicare in Monitorul Oficial, ci prin intermediul Sercretarului General al Guvernului. Daca acesta refuza sa contrasemneze, nici un act nu poate intra in vigoare cata vreme nu este publicat in MOF. A fost nevoie de semnatura adjunctului lui Busuioc pentru ca Ponta sa devina SG al Guvernului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax