Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Afaceri legale pe timp de criză, prin Programul „Rabla”

Publicat

Programul de Înnoire a Parcului Auto a creat şi o piaţă pentru tichetele valorice. Cei care doresc să achiziţioneze o maşină nouă, dar nu au banii necesari pot folosi acum până la trei vouchere în valoare de 3.800 lei fiecare, iar, cum în România cele mai profitabile afaceri se nasc pe timp de criză, tot mai multe persoane fac din facilităţile oferite de „Rabla” adevărate surse de venit.

Posesorii de „rable” care primesc de la Remat tichete valorice le vor scoate ulterior la vânzare la preţuri ce se apropie vertiginos de 2.000 de lei. „Cumpăr o Dacie cu 13 milioane, o duc la Remat, iar voucherul pe care îl primesc îl vând mai departe cu 15-16 milioane, iar preţurile cresc în continuare. Dat fiind faptul că termenul limită până la care mai pot fi folosite tichetele este 31 ianuarie, oamenii se înghesuie să cumpere. Pot spune că, dacă acum o săptămână am vândut un voucher cu 1.400 de lei, săptămâna aceasta se găsesc clienţi şi  la preţul de 2.000 de lei tichetul”, ne-a spus un cumpărător din Alba Iulia.

Rubricile de mică publicitate din ziare şi de pe internet abundă de anunţuri ale persoanelor care doresc să achiziţioneze urgent tichete valorice, iar faptul că această situaţie este cât se poate de legală permite vânzătorilor să crească preţurile cât mai mult. „Am găsit ieri pe cineva care avea de vânzare două tichete în valoare de 1.200 de lei, unul. Am zis să mai stau, că poate găsesc mai ieftin, iar astăzi, când am sunat, iar erau deja vândute. Alte persoane care mai au de vânzare le dau astăzi cu 1.600 de lei, iar cine ştie, mâine poate mai cresc”, a explicat un cumpărător.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a confirmat într-o declaraţie publică legalitatea acestei situaţii:  „Nu există nici o limitare, nici o interdicţie. Fiecare vrea să vină, poate să vină cu câte maşini poate, primeşte câte un tichet valoric de 3.800 de lei şi, maxim, pentru o maşină nouă, pot fi folosite trei tichete”.

Laszlo Borbely a anuţat în luna septembrie a acestui an că Programul de stimulare a Înnoirii Parcului Auto va continua şi în 2011 şi că sunt discutate aspectele modificării programului pentru tractoare, existând posibilitatea folosirii mai multor tichete în vederea cumpărării unor utilaje noi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax