Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Posibila alianță dintre USL și PNȚCD poate modifica listele de candidați la localele din Alba

Publicat

Liderul PNŢCD, Victor Ciorbea a anunţat luni că urmează ca partidul pe care îl reprezintă să semneze un protocol cu USL privind alegerile locale, legislative şi prezidenţiale. Acesta a declarat că va continua o rundă de negocieri şi discuţii cu conducerea USL. Surse din PNŢCD Alba spun că se va negocia pentru obţinerea a cât mai multe posturi în consiliile locale şi în cel judeţean.

O decizie privind semnarea acestui protocol se va lua cel mai probabil în cursul acestei săptămâni, respectiv miercuri sau joi. Încheierea unei alianţe între USL şi PNŢCD ar putea pune sub semnul întrebării candidatura la Primăria Alba Iulia a ţărănistului Radu Vieru, dar şi a liberalului Călin Potor. Surse din cadrul PNŢCD Alba susţin că discuţiile pe marginea acestui subiect generează mai multe opinii în interiorul partidului. Una dintre variantele vehiculate ar fi aceea ca Radu Vieru să fie împins pentru a candida din partea USL la alegerile locale, dat fiind faptul că acesta ar fi mai bine poziţionat în sondaje decât partidul. O altă ipoteză ar fi ca Vieru să renunţe la candidatură în favoarea lui Călin Potor, dar ca PNŢCD Aba să se lupte pentru a obţine 2 locuri de consilier local.

Voci din rândul ţărăniştilor mai susţin că PNŢCD , folosindu-se de notorietatea lui Vieru, ar putea câştiga două posturi de consilier în Consiliul Local Alba Iulia, care ar putea asigura în urma unor negocieri cu USL sau cu PDL  chiar şi un fotoliu de viceprimar al municipiului. Până la parafarea acestei alianţe, aceste variante rămân însă doar în faza de discuţii, o decizie finală urmând să fie luată după semnarea protocolului dintre PNȚCD și USL.

Contactat telefonic, Radu Vieru a declarat că aşteaptă să vadă condiţiile în care va fi încheiat acest protocol: „Până nu se semnează şi nu primim şi noi varianta finală, să vedem câtă libertate ne lasă pe lan local nu putem declara nimic oficial. Până acum, au fost doar întâlniri preliminarii, dar o decizie este aşteptată în această săptămână, după care, cel mai probabil luni, vom organiza o conferinţă de presă. În prezent, ne păstrăm linia pe care am pornit, rămânem în aceeaşi echipă. Oricum, situaţia în PNŢCD este ambiguă de ceva timp. Aripa lui Aurelian Pavelescu a încheiat un protocol în cadrul Mişcării Populare cu PDL şi UNPR, dar nici acolo lucrurile nu sunt clare. Aşteptăm”.

Radu Vieru nu a dorit să se pronunţe vizavi de o posibilă renunţare la candidatura la Primăria Alba Iulia în favoarea lui Călin Potor.

Secretarul PNŢCD Alba, Mircea Trifu a declarat că până în acest moment nu a fost adusă în discuţie problema ca Radu Vieru să renunţe la candidatura la Primăria Alba Iulia: „Informaţiile primite de voi nu sunt reale, iar, deocamdată, nu se poate vorbi de nimic concret. Au fost doar discuţii privind alianţa cu USL şi exclusă orice divagaţie referitoare la o eventuală renunţare a lui Radu Vieru la candidatura la primărie. Radu Vieru nu şi-a retras candidatura şi nici nu se poate pune problema de aşa ceva”.

La rândul său, PNL Alba, prin vocea liberalului Florin Roman susţine că: „Singura poziţie oficială vizavi de alegerile locale din Alba au avut-o liderii Crin Antonescu şi Victor Ponta, care au declarat zilele trecute că la Primăria Alba Iulia candidatul USL este Călin Potor, iar la Consiliul Judeţean Alba, Teodor Atanasiu. În rest, toate sunt speculaţii menite să creeze o intoxicare prin presă. Este ca şi cum aş spune eu că la Primăria Alba Iulia din partea PDL nu mai candidează Mircea Hava, ci Horia Bărdaş”. Roman a mai declarat că, dacă la Primărie candidaturile sunt bătute în cuie, sunt deschişi totuşi la discuţii privind o eventuală prezenţă a ţărăniştilor pe listele de consilieri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax