Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Posibilă amânare la plata ratelor bancare. Joi, ministrul Cîțu face anunțul oficial

Publicat

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat marți seara, la Digi24 că la nivelul Guvernului României se pregătește o ordonanță de urgență, prin care cei care nu își pot plăti ratele vor putea depune o cerere la bancă pentru a cere amânarea plății ratelor.

Cîțu a spus că măsura va fi prezentantă joi, printr-o ordonanță de urgență, și că mai mult de atât, va fi aplicată pe un termen mai lung, ”mai aproape de șase luni, decât de trei luni”.

Este un prim pas pentru a veni cu o soluție pentru toți clienții pe care o vom anunța joi, printr-o ordonanță. Va merge pentru o perioadă mai mare decât starea de urgență. Va fi implicat și statul. Cei care vor cere, vor avea acces la această facilitate.

De asemenea, acesta a mai declarat că persoanele cu credite bancare vor fi ajutate și ulterior acestei perioade, dar că nu va fi vorba de o șterge a ratelor, ci de o păsuire de care vor beneficia și persoanele fizice, dar și cele juridice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax