Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Posibilă întârziere a pensiilor în iunie: Explicațiile președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. Cum vor lucra poștașii

Publicat

Pensiile ar putea ajunge cu întârziere în luna iunie, iar cauza aceste probleme a fost explicată de președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu.

Președintele Casei Naționale de Pensii a explicat, la Antena 3 , cum vor veni pensiile în luna iunie, în contextul liberelor de 1 iunie și de Rusalii. Daniel Baciu a confirmat că este o situație excepțională.

Cum vor lucra poștașii de 1 iunie și Rusalii

Totuși, a precizat  directorul Poștei Române, l-a asigurat că poștașii vor lucra și în ziua de vineri, 2 iunie, când se face punte.
Daniel Baciu: „Într-adevăr este o situație excepțională generată de aceste zile”

„Noi avem o convenție încheiată cu Compania Națională Poșta Română unde avem niște termene foarte clare atât privind plata sumelor necesare pentru achitarea pensiilor către Compania Națională de Poștă, cât și achitarea acestor pensii către beneficiarii noștri, pensionari.

După cum bine știți începând cu prima zi a fiecărei luni, noi începem deja să achităm pensiile către pensionari. Într-adevăr este o situație excepțională generată de aceste zile.

Am luat legătura cu Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan și mi-a garantat că pe data de 2 iunie, factorii poștali lucrează, astfel prima zi de achitare a pensiilor este de 2 iunie și după aceea, intrăm de pe 6 iunie, începem în calendarul normal prevăzut de convenția încheiată, de achitare a pensiilor”, a anunțat Daniel Baciu.

Pensiile care intră pe card nu vor avea întârzieri

Mai mult, el a anunțat că pensiile care vor veni pe card, nu vor avea întârzieri.

„Aceste pensii achitate la cont se fac foarte repede, practic se fac pe cale electronică și aici nu avem absolut nici o întârziere. Într-o singură zi se achită toate pensiile pentru beneficiarii care au optat pentru această modalitate de plată”, a mai spus el.
Când se dau pensiile în România

În mod normal, excluzând situațiile speciale de sărbători, poștașul livrează pensiile beneficiarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni.

Lunar, pensiile se achită pe card „în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”, conform informațiilor transmise de Casa de Pensii.

Mai mult, lunar, poștașii livrează pensiile la domiciliul beneficiarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax